Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Po Brně se procházel poník. Hlídal ho přitom honácký pes

Kamarádi si vyšli na procházku po Bystrci. Poník a honácký pes. Jejich dobrodružství zarazili až brněnští strážníci.

Operátoři linky 156 přijali včera dopoledne stručné oznámení, že se mezi auty ve Štouračově ulici prochází poník bez doprovodu. Hlídka dostihla neobvyklého účastníka silničního provozu nedaleko udaného místa. Poník však nebyl sám. Společnost mu dělal honácký pes, který pobíhal kolem něj.

Strážníci se vyptali místních, jestli neví, komu mohl poník utéct a zanedlouho už měli telefonní číslo na majitele. Jedna z obyvatelek hlídce půjčila vodítko, na které strážníci uprchlého kopytníka přivázali.

Po chvíli přiběhl osmačtyřicetiletý muž, který se už z dálky strážníkům omlouval. Poník mu prý utekl, když s ním byl ráno na pastvě a nečekaně ho doprovodil také jeho pes, který se spíš zdržuje se stádem ovcí.

Ztrátu zvířete už prý pro jistotu nahlásil také útulku městské policie. „Protože se nejednalo o první poníkův útěk a navíc se pohyboval po rušné silnici, strážníci muži oznámili, že případ předají správnímu orgánu," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková. Muž pak nasedl na poníka a v doprovodu svého psa odjel. 

Foto MP Brno

Štítky poník, pes, Brno, Bystrc, dobrodružství

VIDEO: Po Brně se procházel poník. Hlídal ho přitom honácký pes  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.