Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno chce ve vnitrobloku na Francouzské a Bratislavské postavit desítky bytů za 200 milionů

Brno chce vybudovat 90 nových bytů ve vnitrobloku Francouzské a Bratislavské ulice. Padesát bytů bude určených jako startovací pro mladé rodiny, čtyřicet pak pro seniory jako byty s pečovatelskou službou. Město investuje do výstavby bytových domů 208 milionů bez DPH. Zakázku na zpracování projektu vyhrál ateliér Chybík+Kristof Associated Architects s. r. o.

„V létě loňského roku vedení města vyhlásilo architektonicko-urbanistickou soutěž, jejímž cílem bylo nalézt nejvhodnější řešení výstavby v lokalitě vnitrobloku Francouzská a vybrat projektanty. S vítězem soutěže jsme poté dohodli podmínky na zpracování dokumentace,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Předběžné náklady projektu se pohybují kolem 208 milionů korun bez DPH. Tato částka zahrnuje soutěž, demolici stávajícího objektu, projektové práce a výstavbu nových objektů. V komplexu vznikne přibližně 90 nových bytů, z toho by mělo být 50 startovacích bytů pro mladé a 40 bytů s pečovatelskou službou.

V místě by mělo vzniknout i zázemí pro dětské centrum a prostor pro odkládání nepotřebných věcí určených k vyhození, aby si je mohli vzít jiní lidé k dalšímu využití a nekončili tak pohozené na ulici. Stavba by mohla být hotová v roce 2023.

Foto Chybik+Kristof Associated Architects | Zdroj s použitím TZ

Štítky vnitroblok, francouzská, bratislavská, byty, výstavba, Brno, Francie, stavba, soutěž, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce ve vnitrobloku na Francouzské a Bratislavské postavit desítky bytů za 200 milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.