Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brnu leží na účtu 12 milionů pro akcionáře brněnských veletrhů, nikdo se k nim však nehlásí

Dvanáct milionů korun. Taková sumička leží na účtech města Brna a čeká na své nové majitele. Město chce vyplatit bývalým akcionářům společnosti Veletrhy Brno, kterou získalo do svého vlastnictví. Téměř 1300 akcionářů se ale dosud nepodařilo kontaktovat. Tříletá lhůta pro vyplacení přitom uplyne už na začátku roku 2020. 

Celkově má město na vyplacení akcií vyčleněno 40 milionů korun, zatím vyplaceno ale bylo jen 28 milionů korun. Téměř 1 300 akcionářů ale nebylo možné kontaktovat na adresách evidovaných u Centrálního depozitáře cenných papírů, nereagovali ani na výzvy v tisku.

 Převážná většina akcionářů je z České republiky, zhruba 260 jich však je i ze Slovenska. Každému z nich náleží protiplnění ve výši 6,40 Kč za jednu akcii Veletrhů Brno. 

„Již od chvíle, kdy se město Brno stalo majoritním akcionářem společnosti Veletrhy Brno, se na nás obraceli drobní akcionáři s dotazy na odkup jejich akcií. Některé se podařilo kontaktovat, jiné bohužel zatím ne. Je možné, že někteří akcionáři na výzvy nereagují, protože se domnívají, že drží pouze malé množství akcií v nízkých hodnotách. V důsledku přeměny původní společnosti BVV na dnešní Veletrhy Brno však došlo k přepočtu podílů a nevyplaceny tak zůstávají i desetitisícové částky,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

Od dvou do šedesáti tisíc

Výše plnění na jednoho akcionáře se pohybuje konkrétně od 2412 korun až do 65 088 korun. Tříletá promlčecí lhůta pro uplatnění nároku na výplatu protiplnění přitom uplyne už v lednu 2020. Na přihlášení o protiplnění tak zájemcům zbývá už jen něco přes rok. 

Akcionáři se mohou o protiplnění přihlásit na Odboru rozpočtu a financování Magistrátu města Brna u Mgr. Veleslavy Höhnlové na e-mail hohnlova.veleslava@brno.cz, tel. +420 542 173 289.

Zdroj s použitím TZ

Štítky brněnské veletrhy, bvv, akcie, akcionáři, dividenda, dvanáct milionů, Brno, Veletrhy Brno, Centrální depozitář cenných papírů, Česko, Slovensko, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnu leží na účtu 12 milionů pro akcionáře brněnských veletrhů, nikdo se k nim však nehlásí  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.