Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obyvatele Bystrce ochrání nová protihluková zeď

Lepší ochrana před hlukem od projíždějících šalin, kamionů i aut. Dopravní podnik města Brna opraví protihlukovou stěnu v Bystrci od zastávky Zoologická zahrada až k Přístavišti. Práce vyjdou na 11 milionů korun.

Více než 365 metrů dlouhá protihluková zeď, od zastávky tramvaje Zoologická zahrada až téměř k zastávce Přístaviště, chrání tamní obyvatele před hlukem už od roku 1984. Kvůli svému stáří však už svůj účel neplní. Je ve špatném technickém stavu a zatéká i do základů.

„Dlouhodobým cílem Dopravního podniku města Brna je snižovat hluk způsobený převážně tramvajovou dopravou. Z tohoto hlediska přijímáme pravidelně nejrůznější opatření, jako je například broušení kolejí, mazání okolků nebo nákup nových vozů. V úseku ulice Obvodová přistoupíme k modernizaci protihlukové stěny,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

V místě stávající stěny vyroste protihluková stěna se zcela novou konstrukcí protihlukových panelů s probarveným cementobetonovým absorbérem. Použity budou železobetonové části, které se používají k ochraně okolí před zdroji hluku v silniční, železniční dopravě, ale i v průmyslu. Jejich hlavní výhody jsou nadstandardní akustické parametry, vysoká životnost, jednoduchá a rychlá montáž a také moderní design.

„Stavební práce začaly v pondělí a skončit by měly do půlky prosince letošního roku. Využit bude takový postup prací, aby byl provoz MHD i osobní dopravy na souběžné ulici Obvodová ovlivněn co nejméně,“ ubezpečil Havránek.

Foto DPMB | Zdroj DPMB

Štítky Bystrc, hluk, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele Bystrce ochrání nová protihluková zeď  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.