Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Akvapark v Brně bude. V Židenicích vznikne vodní svět a bazén za čtvrt miliardy

Vodní svět, který má stát předběžně 200 až 250 milionů korun, vybuduje na východě Brna developerská a inženýrská společnost Avrio Invest. Objekt s plaveckým bazénem i wellness by měl být hotov v roce 2021. Brno dá investorovi kvůli bazénu buď jednorázovou podporu, nebo mu bude dávat ročně dotace na provoz bazénu.

Vodní svět by měl být v Šedově ulici nedaleko polikliniky Viniční. Měl by mít plavecký bazén, venkovní termální bazény, wellness a parkovací dům, vyjmenoval předseda představenstva firmy Marek Vinter. 

Podle něj je předběžný rozpočet 200 až 250 milionů s předpokládaným dokončením v roce 2021. Parkoviště má mít 140 parkovacích stání. Město výstavbu vodního světa vítá a chce podpořit provoz bazénu, který by měl mít 25 metrů.

Dotace od města

Je zájem města podpořit investora buď jednorázově 20 miliony korun na investici, nebo potom provozně po dobu několika let dvoumilionovou dotací na kompenzaci ztráty související s provozem bazénu," uvedl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Brno se chystá investovat do bazénů

Dodal, že město chce bazén využívat pro sportování a plavání dětí. Brno v posledních letech plánovalo investice do bazénů. Například u Městského plaveckého stadionu Lužánky chce vybudovat wellness a také pětadvacetimetrový bazén, nyní tam je bazén dlouhý 50 metrů.

Dále chce zateplit bazén na Ponávce. Peníze hodlá dát i na rekonstrukce školních bazénů ZŠ a MŠ Pastviny a v ZŠ Arménská. V Brně je jediný aquapark v Kohoutovicích. Velký saunový svět nabízí resort Infinit Maximus. Za rekreací mohou lidé i do menších saun, například v Lázních Rašínova.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vodní svět, bazén, šedova ulice, Židenice, Brno, wellness, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akvapark v Brně bude. V Židenicích vznikne vodní svět a bazén za čtvrt miliardy  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.