Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejstarší vozovna v Brně projde rekonstrukcí za téměř 400 milionů

Poklepáním základního kamene byla zahájili ve středu zástupci města a dopravního podniku modernizaci vozovny v Pisárkách, která je nejstarší vozovnou brněnského dopravního podniku. V areálu vznikne nová hala denního ošetření a očisty, myčka a moderní technologie na kontrolu výzbroje tramvají, kol či soukolí. Prostor mezi stávající a novou halou bude zastřešen, a tak se vytvoří krytá parkovací místa pro vozy MHD. Modernizace potrvá dva roky a bude stát více než 390 milionů korun.

„Díky modernizaci a zlepšení denní péče o tramvaje s použitím moderních technologií dojde ke zrychlení odbavení vozů při večerním příjezdu do vozovny a současně k vylepšení pracovních podmínek pro naše dělníky a techniky. Práce by měly skončit do dvou let a vyjdou na více než 390 milionů korun, “ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Modernizaci vozovny, tedy její první etapu, zahájil dopravní podnik v roce 2015, kdy o 560 metrů rozšířil kolejiště pro odstavení tramvají, což zjednodušilo obsluhu areálu. Do budoucna je v plánu i třetí etapa prací. Ta bude zahrnovat nové kolejové zhlaví směrem k areálu výstaviště a novou vratnou smyčku.

Pisárecká vozovna v současných místech vznikla už v roce 1870, tedy rok po zahájení provozu „koňky“. První přestavby se dočkala v polovině 80. let 19. století, když v Brně začala jezdit parní tramvaj. Od roku 1900 zde našly místo elektrické tramvaje, aktuálně ve vozovně nocuje více než 170 tramvají.    

Foto OKDron.cz | Zdroj DPMB

Štítky vozovna pisárky, modernizace, tramvaje, Dopravní podnik města Brna, Brno, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejstarší vozovna v Brně projde rekonstrukcí za téměř 400 milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.