Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Staň se Brnocopem! Brněnští strážníci lákají nové adepty vtipným animovaným spotem

Bojuj s divokou kozou! Pomoz holčičce přes ulici nebo zatkni padoucha. Hravě a s nadsázkou pojímají brněnští strážníci pokračování své náborové kampaně. Dvouminutovým animovaným spotem stylizovaným do počítačové hry oslovují nejenom mladé lidi, kteří vyrůstali s počítači a mobilními telefony, ale i milovníky retra a uchazeče o práci se smyslem pro humor.

Tři druhý hrdinů

Klip Brnocop je rozdělený do tří částí a v každé z nich je hlavním hrdinou strážnice nebo strážník, který musí s důvtipem a nasazením čelit specifickým výzvám brněnských ulic. Poté, co úspěšně projde všemi herními úrovněmi, dostane možnost vyzkoušet si povolání na vlastní kůži.

Městská policie zvolila pro svou kampaň motto Staň se hrdinou všedního dne. „Sloganem dáváme najevo, že práce, kterou strážníci odvádějí, je velmi záslužná a namáhavá. Přínos pro společnost obnášejí i zdánlivě běžné činnosti, jako je pomoc školákům na přechodech pro chodce. Proto mluvíme o hrdinech všedního dne a neslibujeme, že každá služba bude jako z akčního filmu,“ podotýká s úsměvem Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno.

Retro video skákačka

Spot v duchu herní „skákačky“ ale pochopitelně obsahuje i nadsázku a gradaci. Inspirací pro první level jsou vyhlášené brněnské odchyty zatoulaných zvířat, pojaté pro odlehčení jako souboj v duchu kultovní hry Mortal Kombat. Pronásledování zlodějů zase přesunuli tvůrci pro větší dramatičnost a herní autenticitu na střechy brněnských domů.

Neskutečně zábavná práce, říkají tvůrci

Kostičková grafika jako z 80. a počátku 90. let přinese pamětníkům nostalgický zážitek a mladší generace získá dojem, že sleduje jedno z oblíbených „let´s play“ videí vyhledávaných na YouTube. Pozorní diváci odhalí v kresleném klipu spoustu skutečných brněnských zákoutí a skrytých vtípků. Ztvárnění přitom nese rukopis pražského animačního studia Krutart. „Práce na tomto spotu nás neuvěřitelně bavila. Žil tím celý náš tým a každý chtěl přispět nějakým nápadem,“ líčí Filip Veselý, art director studia Krutart.

Spolupráce mezi městskou policií a Krutartem se prolínala letošním létem a plynula zcela bez zádrhelů. Strážníci i animátoři totiž byli naladění na stejnou tvůrčí vlnu. „Upřímně řečeno nás velmi příjemně překvapilo, že v Brně je městská policie svolná prezentovat se takovým neokoukaným způsobem. Na veřejnou organizaci je to nezvykle progresivní,“ kvituje Filip Veselý.

Zaujali ochranou zvířat

Studio si u strážníků získalo sympatie nejenom originálními nápady a profesionálním přístupem, ale také iniciativou při ochraně zvířat. Z dílny Krutartu pochází například emotivní klip o zoufalé životní situaci slepic z klecových chovů. „Usilujeme o to, abychom byli společensky odpovědnou organizací, chráníme týraná zvířata a pečujeme o ta zatoulaná. Tento přístup je nám proto velmi blízký,“ vysvětluje Luboš Oprchal.

Na webu i na Facebooku

Současně s náborovým spotem spouštějí strážníci pro uchazeče o zaměstnání i speciální internetovou stránku, takzvanou microsite. Tematicky je laděná v duchu Brnocopa a zájemci o práci se na ní dozvědí všechny podstatné benefity i požadavky na strážníka. Velmi snadno se také přihlásí personálnímu oddělení. Adresa je www.chytsvojisanci.cz.oví strážníci mají nárok na náborový příspěvek ve výši 60 tisíc korun. Stejně jako současní zaměstnanci získají možnost cestovat po Brně hromadnou dopravou zdarma, každý rok mohou využít dva dny placeného indispozičního volna neboli sick-days, pět týdnů dovolené a zaměstnavatel jim přispěje na stravu i penzijní připojištění.

Foto MP Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky městská policie brno, strážníci, náborová kampaň, video, brnocop, obecní policie, Brno, Facebook, YouTube, Mortal Kombat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Staň se Brnocopem! Brněnští strážníci lákají nové adepty vtipným animovaným spotem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.