Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Modernizovaná Riviéra je nominována na Stavbu roku. Podpořme naše oblíbené koupaliště!

Oblíbené brněnské koupaliště Riviéra prošlo před zahájením sezóny významnou rekonstrukcí. Po ní pak zažila Riviéra návštěvnicky nejúspěšnější léto v historii. Po jeho skončení se na obzoru rýsuje další možný úspěch - Riviéra je po rekonstrukci nominována na prestižní ocenění Stavba roku 2018. Hlasovat lze až do konce září.

Město do rekonstrukce před lety investovalo přes 200 milionů korun. Důvodem byla především neustále prosakující voda. Každý den se z bazénu prosákla až polovina objemu koupaliště. Riviéra se tak dočkala nových nerezových van ve všech bazénech. Nad vodou vznikla nová lávka, dětská skluzavka a tobogán. 

Do finále soutěže nominovala brněnské koupaliště porota z řad odborníků. „Odborná porota rekonstrukci Riviéry nominovala na titul ze kultivovanou a uživatelsky příjemnou proměnu konstrukcí vodních ploch se zřetelem k řešení cest v areálu,“ uvedla pro Deník ředitelka pořádající Nadace ABF Klára Zubíková.

„Účast Riviéry ve finále Stavby roku potvrzuje, že se koupaliště po rekonstrukci stalo opět chloubou města,“ řekl náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Do finále soutěže se dostalo 42 staveb. Riviéře můžou k vítězství ceny veřejnosti pomoci i lidé na internetu. Hlasovat lze do 25. září na webových stránkách soutěže.

Vinařská 100dola - zdroj: chateauvaltice.cz

Netradiční 100dola

O titul Stavba roku soutěží také Vinařská 100dola z Valtic na Břeclavsku. Tento architektonický unikát je vystavěn ve stylu tradičního selského stavení. V nadzemních prostorách se nachází rozsáhlá vinotéka a pod ní prohlídkový okruh Křížového sklepa z roku 1640.

Štítky koupaliště, Riviéra, rekonstrukce, Stavba roku, nominace, finále, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizovaná Riviéra je nominována na Stavbu roku. Podpořme naše oblíbené koupaliště!  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.