Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hygienikům se nelíbilo Mýdlo. Tradiční brněnský bar zavřeli kvůli znečištění

Inspektoři Potravinářské inspekce uzavřeli tradiční brněnský bar Mýdlo. Navzdory jménu legendárního podniku zde při kontrole odhalili nevyhovující hygienické podmínky. Ty vedly až k pozastavení provozu na Traubově ulici.

Součet výtek ze strany pracovníků potravinářské inspekce má více než desítku bodů. Šlo zejména o špatné hygienické podmínky v prostoru baru i na toaletách, výskyt plísní a zanedbaný úklid.

Podle hygieniků v baru hrozila i kontaminace zpracovávaných potravin: „Znečištění veškerých prostor provozovny, stopy po dlouhodobě zanedbaném úklidu, poškození stěn a plísně na stěnách byly jen částí toho, co bylo na provozovně proti požadavkům legislativy," uvedli inspektoři na svém facebookovém profilu.

Na základě zjištění inspekce přistoupila k uzavření všech částí provozovny a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty. Aktuálně je původně pozastavená činnost baru opět obnovená, může tak dál fungovat.

Autoři | Foto SZPI | Zdroj SZPI

Štítky Brno, bar, Mýdlo, hygiena, znečištění, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienikům se nelíbilo Mýdlo. Tradiční brněnský bar zavřeli kvůli znečištění  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.