Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Gorkého začne příští týden rozsáhlá rekonstrukce. Ulice se uzavře a za 14 měsíců odhalí v novém

Významná proměna čeká ulici Gorkého (a částečně i Arne Nováka) v centru Brna. V pondělí 3. září začnou dlouho plánované práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu, na které naváže kompletní rekonstrukce celé ulice. Gorkého ulice bude zcela otevřena v prosinci roku 2019. Rekonstrukce přinese nové aleje stromů, lavičky nebo stojany pro cyklistická i bikesharingová kola.

Gorkého se zcela uzavře

Práce na obnově kanalizace a vodovodu budou zahájeny v úseku Úvoz–Čápkova, a to v koordinaci s probíhající stavbou Tepláren Brno, které svoje práce plánují ukončit v průběhu října. Vzhledem k souběhu prací obou staveb to znamená úplnou uzavírku celé ulice Gorkého. Poté navážou vodárny s pracemi v dalším úseku Gorkého: Veveří – Arne Nováka. Nákres dopravního značení v průběhu první etapy můžete najít na tomto odkaze.

V březnu se přidá Arne Novák

Na začátku března 2019 se nyní předpokládá zahájení stavebních prací v dalších  úsecích a v ulici Arne Nováka. Současně v koordinaci s rekonstrukcí kanalizace a vodovodu budou na jaře 2019 zahájeny také stavební práce na stavbě plynovodu, k uzavírce Gorkého se tak přidá i úplná uzavírka ulice Arne Nováka.

Vjezd možný po domluvě se staviteli

Podle městského webu Kopemezabrno.cz zůstane po celou dobu stavby zachován přístup do budov, ať už v Gorkého či Arne Nováka.  Nouzový příjezd např. pro zásobování,  případně pro místní obyvatele,  bude možný po dohodě se zhotovitelem stavby. „Podmínkou povolení je uvedení kontaktního telefonu, na kterém bude k zastižení řidič pro případ, že bude vozidlo překážet stavbě," uvádí město na webu Kopeme za Brno.

Aleje třešní a hrušní, lavičky, stojany na kola

V nové, moderní podobě Gorkého ulice najdou nově místo stojany pro kola a parkovací stání pro bikesharing a carsharing. Dominantami modernizovanými ulicemi se pak  v následujících letech stanou veliké aleje nově vysázených stromů, okrasných třešní a hrušní, které budou mít velké a vzdušné koruny. Na obou stranách silnice vzniknou prosporné chodníky pro pěší.


Rekonstrukce v číslech

• Celková délka rekonstruované kanalizace: 689 metrů

• Celková délka rekonstruovaného vodovodu: 727 metrů

• Rekonstrukce kanalizačních přípojek:  76 kusů v celkové délce 890,35 metrů

• Rekonstrukce vodovodních přípojek:  42 kusů v celkové délce pod veřejnou částí 365 metrů

• Následně budou provedeny práce na rekonstrukci vozovky v celkové délce 689,53 metrů (559,71 m v ulici Gorkého a 129,82 m v ulici Arne Nováka)

Autoři | Foto MMB | Zdroj Kopeme za Brno

Štítky Gorkého ulice, rekonstrukce, výměna, parovody, horkovody, uzavírka, Arne Novák, kanalizace, Brno, Teplárny Brno, Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Gorkého začne příští týden rozsáhlá rekonstrukce. Ulice se uzavře a za 14 měsíců odhalí v novém  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.