Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Bystrci uzavřeli lávku přes Svratku, její stav byl špatný

Městská část Brno-Bystrc dnes ve středu lávku přes řeku Svratku a začala ji opravovat. Na webu městské části o tom informoval místostarosta Jaroslav Petr (za ANO). Radnice nechala lávku zkontrolovat po loňskému zřícení lávky v pražské Troji. Průzkum odhalil potřebu oprav. Potrvají do poloviny prosince. Lidé a cyklisté budou muset oklikou.

Podle květnového diagnostického průzkumu je potřeba udělat dvě věci. „Musí se zaplnit diagnostikované kaverny u předpínacích nosných kabelů 15,5 milimetru umístěných v zabetonovaných montážních rýhách. Také je nutné provést novou pružnější pochůznou izolaci tak, aby už nedocházelo k pronikání srážkové vody shora do konstrukce," uvedl Petr.

Objízdná trasa pro cyklisty povede ulicemi Pod Horkou, Odbojářskou a Kníničskou, pro chodce pak ulicí Jakuba Obrovského a Kníničskou. Stavební firma umístila před zahájením prací v okolí lávky informační tabule.

„Občanům se omlouváme, ale bezpečnost provozu na lávce je pro nás prvořadou záležitostí. Jistě si každý vzpomene na havárii lávky v Praze," připomněl místostarosta událost z loňského prosince, při níž se při zřícení lávky v Troji zranili čtyři lidé. Podle Petra jsou práce na lávce v Bystrci preventivní údržbou.

Kvůli havarijnímu stavu odstranili před pár dny také lávku v Nymburce přes Labe. Lávka byla stejné konstrukce a od stejného projektanta jako zřícená lávka v Troji.

Foto Mapio.net | Zdroj ČTK

Štítky Bystrc, lávka, Svratka, objízdná trasa, Jaroslav Petr, Troja, Jakub Obrovský, Praha, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bystrci uzavřeli lávku přes Svratku, její stav byl špatný  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.