Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ANKETA: ČSSD žádá brněnskou radu, ať odloží začátek rezidentního parkování. Systém je prý nedotažený

Opoziční ČSSD v Brně vyzvala primátora Petra Vokřála (ANO), aby rada odložila spuštění rezidentního parkování. Novinářům to dnes řekl předseda brněnské ČSSD a zastupitel Oliver Pospíšil. Rezidentní parkování má začít platit pro historické jádro města od 1. září. Podle ČSSD není opatření dobře nachystané a měla by o něm rozhodnout nová politická reprezentace, která vzejde z říjnových voleb. ČSSD vyzvala primátora e-mailem. Podle Pospíšila nekonzultovala výzvu s žádnými jinými stranami ani s koalicí.

„Řada kolegů se ale vyjadřovala velmi podobně jako my. Myslím si, že vedení města náš názor zná," odpověděl Pospíšil na dotaz, zda sociální demokracie s někým návrh na odložení rezidentního parkování konzultovala. Rezidentní parkování kritizovala například i ODS. Mluvčí Brna Filip Poňuchálek uvedl, podnět přišel dnes dopoledne.„Vedení města se tím bude zabývat," dodal Poňuchálek.

Jde o ukvapené jednání, zní od ČSSD

ČSSD označuje spuštění za kvapné. Systému vytýká, že mu chybí například kamerový systém, že se nedostatečně komunikuje s lidmi a vládne chaos, že zamezení vjezdu nerezidentů do historického centra je nepromyšlené a zbytečné, že nemá podporu obyvatel a že ho schválila jen rada, nikoli zastupitelstvo.

Rezidentní parkování má za cíl zajistit parkovací místa pro rezidenty, čili obyvatele, kteří v dané lokalitě bydlí. Rezidenti za první auto za rok zaplatí 600 korun, abonenti, tedy podnikatelé s provozovnou v místě, uhradí 6000 za první auto. Ostatní budou moct parkovat v parkovacích domech nebo na určených místech na okraji historického jádra. Vymezují ho ulice Nádraží, Husova nebo Rooseveltova.

Později se má rozšířit rezidentní parkování i do dalších městských částí. Cenu si budou určovat městské části, město jim dalo cenové rozmezí.

Jaký je váš názor na rezidentní parkování?

Celkem hlasovalo358 čtenářů

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky rezidentní parkování, Brno, začátek, září, ČSSD, odložení, parkování, rada, Oliver Pospíšil, historické jádro města, Petr Vokřál, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: ČSSD žádá brněnskou radu, ať odloží začátek rezidentního parkování. Systém je prý nedotažený  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.