Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bikesharing v Brně táhne. Velonet se rozšíří o další stanoviště i počet kol

Po roce provozu hlásí brněnská služba sdílení kol Velonet vysoký zájem o službu. Díky tomu se společnost rozhodla nainstalovat nově stojany u vybraných frekventovaných silnic, pořídit více kol i zajistit odemykání kola pomocí čipové karty.

Přibudou stanice na nových místech

„Jednu novou stanici u hotelu Holiday Inn v Křižkovského ulici jsme tento rok již zprovoznili. Navíc plánujeme letos asi tři až čtyři nové stanice u hotelu Holiday Inn blízko cyklostezky na Brněnskou přehradu a do centra, na Londýnském náměstí nebo u Brány 1 na výstavišti. Rádi bychom přidali i stanici Dornych/Svatopetrská. Vzhledem k probíhající rekonstrukci ulic bude možné využít další způsob dopravy k této oblasti, například od místní kancelářské budovy. V jednání je i stanice MHD v uzlu Stará Osada v Židenicích,“ říká Jakub Mrózek ze společnosti. O navýšení stojanů se uvažuje u stanic Nádražní/Husova, Hlavní nádraží, Malinovského náměstí a Autobusové nádraží (naproti hotelu Grand v Benešově ulici)

Velonet se rozhodl usnadnit i manipulaci s koly. Uživatelé tak mohou přiřadit ke svému Velonet účtu čipovou kartu nebo přívěšek a odemknout kolo. Může to být třeba platební karta, brněnská MHD karta, čipový přívěšek na klíče a další nosiče čipů. Odemykání kol je tak pohodlnější – pouze přiložením karty k jednotce kola.

Očekávaný nárůst výpůjček

„Vlastní karty zatím nevydáváme. Velice si ale ceníme toho, že inspirace pro tuto novinku přišla od samotných uživatelů Velonetu. Znamená to, že naše služba je populární a Brňané i návštěvníci moravské metropole se s ní rychle sžili. Další nárůst stále početnějších výpůjček očekáváme při konání akce MOTO GP v Brně a pak se začátkem nového semestru na fakultách vysokých škol v Brně,“ dodává Jakub Mrózek.

Velonet má ve městě aktuálně 17 stanic, mezi nejfrekventovanější patří brněnská nádraží – Hlavní a autobusové, Nové sady a Malinovského náměstí. Nejčastěji kola využívají vysokoškolští studenti, kteří se hlavně ráno a večer dopravují do škol a zpět. Často ovšem také také například Brňané k rychlému přesunu po širším centru města a turisté. Kola Velonetu mají hřídel namísto řetězu a jsou vybavená světlem, košíkem, nastavitelným sedlem a osmirychlostní nábojovou převodovkou. Jejich kvalitní provedení, design a převody je předurčují pro pohodlnou a bezpečnou jízdu.

Velonet zajišťuje nejen rozmístění stojanů a kol, ale také veškeré další služby. Kola jsou pravidelně servisována a v případě potřeby redistribuována do prázdných stojanů pro rovnoměrné pokrytí. 

Autoři | Foto Velonet | Zdroj s použitím TZ

Štítky Velonet, bikesharing, Brno, rozšíření, hotel, Malinovského náměstí, Brněnská přehrada, Londýnské náměstí, Mistrovství světa silničních motocyklů, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bikesharing v Brně táhne. Velonet se rozšíří o další stanoviště i počet kol  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.