Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Křižovatka u Semilassa se konečně dočká rekonstrukce

Brno plánuje rekonstrukci křižovatky u kulturního domu Semilasso. Předpokládané náklady jsou 35 milionů korun, řekl novinářům primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Práce by mohly začít příští rok, podle Mrázka ale bude záležet na nové politické reprezentaci, která vzejde z říjnových komunálních voleb. Rekonstrukce byla v plánu už několikrát, vždy se ale odložila kvůli jiným pracím.

V místě se protínají auta s MHD i chodci. Po rekonstrukci trojúhelníku by měla být křižovatka bezpečnější. Radní schválili zadávací řízení, jehož předmětem je vypracování samostatné projektové dokumentace pro územní rozhodnutí, vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení a také dokumentace pro provedení stavby. Cena projektové dokumentace je necelých pět milionů korun bez DPH. Potom bude moct město vybrat zhotovitele a práce provést.

Rekonstrukce se dotkne Palackého třídy v úseku od křižovatek s ulicemi Metodějova po Havlišovu. V tomto úseku se Palackého třída křižuje s Kosmovou ulicí. Místem jezdí tramvaje, trolejbusy, auta a chodí tam mnoho lidí.

Investice počítá s rekonstrukcí tramvajové trati, vybudováním nástupišť, s úpravou světelné signalizace a veřejného osvětlení, výměnou příslušných kabelových vedení i s rekonstrukcí vozovek a chodníků. Zmizet by měl i nástupní ostrůvek před Semilassem, který se přesune za roh.

Foto Google Maps | Zdroj ČTK

Štítky Semilasso, křižovatka, rekonstrukce, Brno, Richard Mrázek, ANO 2011, projektová dokumentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka u Semilassa se konečně dočká rekonstrukce  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.