Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Na Mendláku vyrostl krásný nový park s kavárnou a veřejnými toaletami zdarma

Nově vysázené stromy, chmelová vinice, lavičky, veřejné osvětlení, ale také kavárna a veřejné toalety a nová funkční zastávka pro MHD. To vše je ode dneška k dispozici obyvatelům i návštěvníkům Mendlova náměstí, kde městská část Brno-střed otevřela zcela nový park.

Celé náměstí by v budoucnu mělo projít rekonstrukcí. Práce začaly letos na začátku roku. Prostor byl dříve nevyužitý. „Podařilo se nám zkultivovat a oživit mnoho let zanedbané místo. Nikdo o něj více než 50 let nepečoval a výsledkem byl nevzhledný plácek, přestože v lokalitě chybí relaxační a parkové plochy," uvedl radní brněnského středu Petr Bořecký.

Veřejné toalety budou zdarma

Projekt zahrnoval úpravy cest, vysázení zeleně, instalaci osvětlení, laviček, odpadkových košů a pergoly s chmelem, což připomíná nedaleký pivovar. Novinkou na náměstí je kontejnerová kavárna a veřejné toalety, které v místě chyběly. Toalety jsou bezbariérové a přístupné zdarma, je však potřeba vyžádat si vstupní žeton u obsluhy kavárny.

Káva po celý den

Kavárna i WC budou přístupné od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 20:00 a v sobotu a neděli od 11:00 do 19:00.

Je to jen první krok, říká starosta

Podle starosty Brna-středu Martina Landy (zvolen za Žít Brno) je to první krok k rozsáhlé rekonstrukci celého Mendlova náměstí. „Dalším krokem je právě probíhající urbanisticko-architektonická soutětž. Má za cíl vytvořit z celého náměstí plnohodnotné ucelené veřejné prostranství, které povede ke zklidnění celé lokality," uvedl Landa.

Otevření se zúčastnil i primátor Brna Petr Vokřál (ANO). „Mendlovo náměstí bylo nevzhledným místem a jsem rád, že se to začíná měnit. Denně projdou tímto dopravním uzlem desítky tisíc lidí, nyní je tu pro ně kavárna i WC a park," dodal Vokřál.

Foto Brno-střed | Zdroj ČTK

Štítky mendlovo náměstí, park, zeleň, lavičky, kavárna, toaleta, Brno-střed, Petr Vokřál, Martin Landa, ANO 2011, Žít Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Mendláku vyrostl krásný nový park s kavárnou a veřejnými toaletami zdarma  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.