Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno hospodařilo lépe, než se čekalo. Do rozpočtu a fondů zapojí ušetřených 689 milionů

Brno zapojí 689 milionů korun z minulých let do rozpočtu letošního roku a do fondu rezerv a rozvoje bydlení. V několika bodech to tento týden schválili zastupitelé. Primátor Petr Vokřál (ANO) novinářům řekl, že například 300 milionů půjde do fondu rezerv na velké investiční akce, 100 milionů do fondu spolufinancování projektů částečně hrazených z evropských fondů. Skoro 140 milionů město zapojí do rozpočtu pro letošní rok.

Zastupitelé schválili zapojení peněz z minulých let v několika samostatných bodech. Vzali také na vědomí návrh závěrečného účtu statutárního města Brna za loňský rok, který skončil v plusu téměř 400 milionů korun při příjmech 13,1 a výdajích 12,7 miliardy korun.

Původně byl rozpočet plánovaný se schodkem. Kladné saldo způsobil vyšší výběr daní a nevyčerpané výdaje, například na investice.

Po celkovém vypořádání se státem, krajem, městskými částmi nebo jeho organizacemi a třeba bytovým fondem mělo Brno k dispozici 689 milionů korun. Z nich skoro 140 milionů zapojilo do rozpočtu v letošním roce. Dalších 300 milionů dalo do fondu rezerv, kde už jsou stovky milionů korun na velké investice, jako je například výstavba Janáčkova kulturního centra, fotbalový stadion a podobně.

Dalších 100 milionů je na takové projekty, na které Brno čerpá částečně peníze z Evropské unie, 116 milionů půjde na zvýšení plateb pro příspěvkové organizace v souvislosti se zvýšením platových tarifů v roce 2017. Dalších 32 milionů dá město městským částem na školská zařízení.

Foto Petr Olša | Zdroj ČTK

Štítky rozpočet, investice, fondy, Brno, hospodaření, Petr Vokřál, ANO 2011, Evropská unie, Janáčkovo kulturní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hospodařilo lépe, než se čekalo. Do rozpočtu a fondů zapojí ušetřených 689 milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.