Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Muži se na hlavním nádraží v Brně zastavilo srdce, strážníci ho přivedli zpět k životu

Další chvályhodný skutek si připsali brněnští strážníci. V pátek ráno totiž zachránili život muži, který upadl na hlavním nádraží do bezvědomí a zastavilo se mu srdce.

Muž jdoucí po přechodu tam náhle klopýtnul, při pádu se udeřil do hlavy a zůstal bezvládně ležet na zemi. Toho si všiml pracovník úklidové firmy, který byl právě jen pár metrů od něj a máváním ruky přivolal na pomoc blížící se vozidlo brněnských strážníků.

Strážníci muže ležícího na břiše opatrně pootočili a našli na jeho čele tržnou ránu. Navíc byl v bezvědomí a nedýchal, takže strážníci okamžitě zahájili nepřímou srdeční masáž. Použili rovněž defibrilátor, po kterém sáhli do služebního vozidla. Přístroj však po provedení analýzy pacientova stavu výboj nedoporučil, strážníci tedy dál pokračovali ve fyzicky náročném oživování.

Muž částečně  ležel na silnic takže další hlídka odkláněla dopravu. „Přivolaným záchranářům se podařilo šedesátiletého muže stabilizovat a následně ho převezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny," uzavřel mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Autoři | Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky strážníci, záchrana života, hlavní nádraží, Brno, masáž srdce, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muži se na hlavním nádraží v Brně zastavilo srdce,  strážníci ho přivedli zpět k životu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.