Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Radní přemýšlí o vybudování kryté lyžařské sjezdovky v Brně

Pro mnohé Brňany těžko uvěřitelnou myšlenku oživili tento týden brněnští radní. Na svém zasedání totiž řešili návrh vybudování lyžařské sjezdovky v Brně. Nápad soukromé společnosti o vybudování ski areálu u Prýglu nedoporučují kvůli dlouhodobému nedostatku sněhu v zimě. Nápad na vybudování kryté sjezdovky v centru města uznali za realizovatelný a zadali ho magistrátnímu odboru školství. Ten má prověřit, kde by takový areál mohl teoreticky vzniknout.

Sjezdovku u Prýglu je riziková

Na vedení města Brna se obrátila společnost CITY SPORTS  s žádostí o podporu projektu vybudování lyžařského areálu v lokalitě Brněnské přehrady. Areál by se měl nacházet na pozemcích v oblasti svahu vrchu Chochola.

Plánovaná 540metrová sjezdovka by vznikla na svahu kopce ve výšce 411 metrů nad mořem. Lyžaři by zvládali převýšení 120 m. Investor by také počítal s letním využitím například pro travní lyžování, horská kola, fourcross nebo pro terénní minikáry.

„Město upozorňuje na rizika, která tento projekt doprovází. Jsou jimi především dlouhodobě nepříznivé sněhové podmínky," uvedl v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Realizace směny pozemků se ještě však formálně nezačala řešit. Investor by měl mít podle města dostatečné finance, aby mělo sportoviště moderní parametry včetně dobudovaného nutného společensko-sportovního zázemí.

Krytá sjezdovka 

Další možnosti, jak umožnit zájemcům příměstské lyžování, vidí zástupci města v kryté lyžařské hale. Jednou z takových hal je lyžařská hala Skihalle Neuss u Düsseldorfu. „Realizací výstavby lyžařského areálu tohoto druhu by došlo k rozšíření nabídky sportovních a volnočasových aktivit pro obyvatele města Brna,"  radní Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Podle něj by bylo  výhodné, že vybudování sportoviště by nezatížilo rozpočet města a investor by byl zároveň i provozovatelem  areálu. „Dá se tedy předpokládat, že by sportoviště mohlo být provozováno jako komerční a bez podpory města, proto Rada města Brna uložila Odboru školství, mládeže a tělovýchovy možnost umístění sportoviště prověřit,“ uzavřel Suchý.

Foto pixabay.com

Štítky sjezdovka, Brno, lyže, snowboard, lyžování, krytá sjezdovka, lyžařské středisko, sportoviště, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní přemýšlí o vybudování kryté lyžařské sjezdovky v Brně  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.