Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve Šlapanicích otevřeli o víkendu novou vlakovou zastávku

Lidé ze Šlapanic na Brněnsku mohou od soboty využívat novou železniční zastávku. Pro většinu obyvatel je výrazně blíže jejich domovům než dosavadní stanice na jižním konci města. Zatím na zastávce zastaví ale jen některé vlaky, protože je hotové nástupiště pouze směrem do Brna. Nástupiště u koleje směrem do Slavkova má být hotové 26. března.

Správa železniční dopravní cesty již několik let opravuje Vlárskou dráhu od odbočky Brno-Černovice až do Slavkova, opravovala i některé části dále směrem na Kyjov. Zvýšila se tím rychlost a bezpečnost provozu. Součástí je i nová zastávka ve Šlapanicích, přístupná z ulic Brněnská Pole a Jungmannova.

Na zastávce do konce března zastaví všechny vlaky směrem do Brna, v opačném směru výlukový jízdní řád umožní, aby u téhož nástupiště zastavila i část vlaků směrem do Slavkova. Po dokončení prací bude k dispozici podchod a vlaky budou odjíždět v každém směru ze svého nástupiště.

Část lidí, která míří ze Šlapnic do centra Brna, tak může pokračovat vlakem místo trolebusu, protože to bude rychlejší. Jízda trolejbusové linky trvá 24 minut, ve špičce kvůli hustému provozu však i mnohem déle. Vlak nyní při výluce hlavního nádraží pojede z hlavního přes Židenice 18 minut, ze Židenic pouhých deset minut. Bez výluky hlavního nádraží při přímé jízdě mimo Židenice by vlak měl do Šlapanic jet zhruba 15 minut.

Autoři | Foto Facebook/Šlapanice

Štítky Šlapanice, zastávka, vlak, Brno, Brněnsko, Správa železniční dopravní cesty, Židenice, Kyjov

Ve Šlapanicích otevřeli o víkendu novou vlakovou zastávku  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.