Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj opraví silnici mezi Šlapanicemi a Jiříkovicemi

Silnici mezi Šlapanicemi a Jiříkovicemi na Brněnsku čeká rekonstrukce za více než 13 milionů korun. Jihomoravský kraj zrekonstruuje úsek dlouhý přes 1,2 kilometru. Práce skončí ještě letos.

Krajští radní rozhodli, že silničáři mohou začít vybírat firmu, která práce provede. „Dělníci by se měli začít pracovat už v září. Hotovo by mělo být v listopadu," informovala Brindzáková.

Ze silnice zmizí trhliny a výmoly. „Opravíme přibližně 1220 metrů silnice, která je dnes ve velmi špatném stavu. Stavbaři budou sanovat okraje vozovky, položí nový asfalt a reprofilují příkopy kolem komunikace," řekl hejtmanův náměstek Roman Hanák (ČSSD), který má na starosti oblast dopravy.

V Jihomoravském kraji je skoro 4000 kilometrů silnic II. a III. třídy, které spravuje kraj. Většina z nich není v dobrém stavu. Kraj na rekonstrukce vynakládá stovky milionů ročně ze svého rozpočtu. Poslední roky získává peníze i ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši několika stovek milionů ročně a stovky milionů získává i z Evropské unie. Letos kraj naplánoval rekonstrukce silnic v celkové výši 1,8 miliardy korun.

Foto Google Maps | Zdroj ČTK

Štítky Šlapanice, Jiříkovice, silnice, oprava, rekonstrukce, Jihomoravský kraj, Brněnsko, Roman Hanák, ČSSD, Evropská unie, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj opraví silnici mezi Šlapanicemi a Jiříkovicemi  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.