Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Brněnsku řádí žhář. V týdnu dvakrát hořel les u Oslavan

Les u Oslavan na Brněnsku v tomto týdnu ve středu i čtvrtek zachvátily plameny. Podle vyšetřovatele hasičů byl i čtvrteční požár lesa u Oslavan na Brněnsku založený úmyslně. Vyloučil možnost znovu rozhoření středečního ohně. Oba požáry vyšetřuje policie, hledá případné spojitosti.

„Pracujeme už jen s jednou verzí, a to s úmyslným zapálením," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Ještě ve čtvrtek odpoledne hasiči nevylučovali, že se v lokalitě mohl opět rozhořet požár, který hasili už ve středu. I čtvrteční požár vyšetřuje policie. „Příčinu jsme ještě nestanovili, hledáme případné spojitosti i s předchozím požárem," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Les u Oslavan hořel ve čtvrtek na ploše asi 1,5 hektaru, požár měl dvě ohniska, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. K požáru vyjeli krátce popoledni, pod kontrolu ho dostali asi za dvě hodiny, další dvě hodiny ho ale ještě dohašovali.

Škodu vyšetřovatel vyčíslil na 300.000 korun. Při zásahu se lehce zranil dobrovolný hasič. Při hašení se vystřídalo asi 50 hasičů. Více než hektar v lokalitě hořel už ve středu, kdy hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, k zásahu se jich sjela necelá stovka. I v tomto případě měl požár dvě ohniska. Škodu hasiči vyčíslili asi na 150.000 korun.

Oba dny jim pomáhal s likvidací požáru i vrtulník. V lokalitě podle Mikošky hořelo i o den dříve, šlo však o mnohem menší požár. lip jpt

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky Oslavany, požár, žhář, úmysl, Brněnsko, Jaroslav Mikoška, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku řádí žhář. V týdnu dvakrát hořel les u Oslavan  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.