Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nejmenší vesnice jižní Moravy uspořádala největší traktoriádu. V Kašnici se sešly stovky nadšenců

V Kašnici bylo o víkendu rušno. V sobotu se do malé vesničky na Břeclavsku sjelo téměř čtyřicet traktorů, dvě hasičská auta, kombajn i dva gazíky. Kromě spanilé jízdy se šestadvacet závodníků utkalo také na překážkové dráze. Tak vypadala víkendová traktoriáda, na kterou se přišlo podívat téměř čtyři sta návštěvníků.

První ročník kašnické traktoriády překvapil ve všech směrech. Jak hojnou účastí závodníků, tak i zájmem návštěvníků, kterých se na hřišti pod Kopcama sešlo během soboty téměř čtyři sta. „V prvním ročníku jsme chtěli především vyzkoušet, jaký bude o akci zájem, kolik se vůbec přihlásí závodníků a přijde lidí. Takové počty jsme opravdu nečekali,“ přiblížila hlavní organizátorka Mirka Šimoníková.

Spanilá jízda a překážková dráha, pro účastníky byl připraven bohatý program

Téměř čtyřicet traktorů, dvě hasičská auta, kombajn, dva gazíky a jedno odtahové auto se nejdříve představilo ve spanilé jízdě, kdy v zástupu projeli celou vesnicí a přesunuli se tak k závodišti. Tam šestadvacet traktoristů předvedlo svoji zručnost na překážkové dráze. Ve třech kategoriích se utkaly zahradní traktory i větší a silnější stroje. Jízdu zručnosti překonal také jeden dětský závodník, který ve svojí kategorii zvítězil zcela bezkonkurenčně.

 „Atmosféra byla zkrátka skvělá. Někteří závodníci zavzpomínali na svá mladá léta, kdy na traktorech vyváděli různé vylomeniny, díky pečeným bramborám si vybavili různé výlety a podobné akce,“ pochválil organizaci jeden ze závodníků Marek Spak. Návštěvníci mohli také hlasovat pro svého favorita v kategorii traktorista sympaťák.

Za volant se v sobotu podívaly také děti. Řízení si vyzkoušela i starostka Kašnice

Akci organizovala obec Kašnice pod záštitou starostky Jany Majerové spolu s nově vznikajícím spolkem Kašnické děvčice. Za pomoci rodinných příslušníků a dalších obyvatel obce přichystali celodenní program pro dospělé i děti. Návštěvníci mohli ochutnat výrobky z brambor, které připravily místní ženy, děti měly možnost vyzkoušet si jízdu v traktoru a dospělí pak jeho řízení. Po vyhlášení vítězů se mohli přihlížející pokochat také závody fechtlistů na Pionýrech. Celý večer ukončila zábava s živou country hudbou.

Kvůli velkému úspěchu organizátoři plánují další ročník. „Všichni doufáme, že se bude podobná akce pořádat, i ostřílení traktoristé si sobotu na Kašnici chválili,“ doplnil Spak. Zájem o další traktoriádu byl zřejmý i ze strany přespolních účastníků, kteří se při odjezdu loučili slovy „tak zase za rok!“

Autoři | Foto Martin Toman

Štítky Kašnice, Traktoriáda, Traktoriáda kašnice, traktory, hasičská auta, gazik, Pionýr, traktor, Jihomoravský kraj, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejmenší vesnice jižní Moravy uspořádala největší traktoriádu. V Kašnici se sešly stovky nadšenců  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.