Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidička srazila chodce. Policisté hledají svědky

Dopravní policisté prosí veřejnost o pomoc a případné svědectví nehody, která se stala v neděli večer u Mikulova. Řidička Renaultu Scenic jela ve směru od Mikulova na Sedlec a narazila do chodce, který šel po silnici.

Zraněný muž skončil v nemocnici. Policisté uvítají pomoc ze strany svědků, kteří si chodce všimli. „Zejména by nám pomohly informace o tom, kde se chodec před nehodou pohyboval - zda šel přímo po komunikaci nebo ji chtěl přecházet," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. 

Případní svědci ať se obrátí na břeclavský dopravní inspektorát na tel. čísle 974 632 252 nebo na mob. telefonu 602 469 135. „Za pomoc a ochotu předem děkujeme," poznamenal Zámečník.

Reflexní prvky jsou povinností

„V souvislosti s uvedenou dopravní nehodou chceme apelovat na chodce, kteří se v silničním provozu pohybují v době, kdy je špatná viditelnost," dodal mluvčí.

Jednou z možností, jak zvýšit svoji bezpečnost, je používání reflexních prvků. Reflexní materiály odrážejí světlo v úzkém kuželu zpět ke zdroji ve vzdálenosti až 200 metrů a tím dávají řidiči dostatek času na to, aby reagoval. „Vidět a být viděn je základní pravidlo bezpečnosti na silnicích," uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky chodec, řidička, nehoda, Mikulov, svědci, policisté, Renault Scénic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička srazila chodce. Policisté hledají svědky  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.