Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Unikátní zámek ve Valticích prochází částečnou rekonstrukcí. Přibude také nový okruh prohlídek

Na valtickém zámku začaly opravy čelní fasády, lešení zakrylo nejprve takzvaný rizalit přiléhající k divadlu a francouzské zahradě. Další rekonstrukce jsou v plánu. Správa zámku například připravuje nový prohlídkový okruh v několika komnatách jižního křídla, které dosud přístupné.

Aktuální práce na rizalitu, tedy boční části stavby vystupující z linie průčelí, tvoří součást velké rekonstrukce fasády, střech a soch za 40 milionů, která potrvá 14 měsíců. Práce jsou rozděleny na třetiny - řemeslníci postupně opraví oba rizality a hlavní průčelí.

Do budoucna chystá správa státního zámku opravu východního předzámčí, kde sídlí hotel Hubertus, a to za dalších 40 milionů korun. Za šest milionů korun dokončí stavbaři střechu západního předzámčí.

Kromě velkých projektů zámek provádí také dílčí opravy. Svoji původní tmavě zelenou barvu dostávají dřevěné okenice, které nebyly udržované dlouhé desítky let. Podařilo se také zavěsit původní lustry do obou průchodů v předzámčí a dokončit osazení všech lustrů na dvoře a jízdárně. Na zámeckém dvoře vysázeli nový záhon a spustili kašnu.

Foto Zámek Valtice | Zdroj ČTK

Štítky zámek Valtice, rekonstrukce, fasáda, prohlídkový okruh, zámek, oprava, Hubertus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní zámek ve Valticích prochází částečnou rekonstrukcí. Přibude také nový okruh prohlídek  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.