Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozemky pro stavbu obřích lázní v Pasohlávkách jsou k prodeji. Zájemce musí na stůl vysázet 380 milionů

Společnost Thermal Pasohlávky, kterou vlastní Jihomoravský kraj a obec, ode dneška nabízí k prodeji pozemky v Pasohlávkách pro stavbu lázní. Jde o místo, kde měl původně stavět kraj se strategickým partnerem z Číny. Pozemky jsou k mání za 380 milionů korun bez DPH a zájemce se musí zavázat, že postaví lázeňský komplex. Když bude více zájemců, rozhoduje vyšší nabízená cena.

 Zájemci mají čas podat nabídku do 1. října. Kraj již na jaře zveřejnil záměr prodeje, zájemci si mohli vyzvednout informační balík. „Komunikovali jsme se čtyřmi zájemci, mezi nimi je i čínská společnost RiseSun," řekl předseda představenstva Martin Itterheim.

Čínský zájem trvá

Číňané původně chtěli spolupracovat s krajem, ale mají zájem i po přehodnocení krajské strategie, kterou je nyní přímý prodej za daných podmínek. Výše investice do stavby by měla být nad jednou miliardou korun. Vedle v Pasohlávkách by měl vzniknout také léčebný ústav s kapacitou 160 lůžek.

Autokemp, akvapark, hotely

Lokalita se v posledních letech rychle rozrůstá. Vznikl zde obří akvapark, hotel a v Pasohlávkách se rozvíjí velký autokemp Merkur na břehu Novomlýnských nádrží.

O vybudování lázní se mluví mnoho let. Proto kraj s Pasohlávkami založil Thermal Pasohlávky, který u obce vybudoval potřebnou infrastrukturu. Pozemky pro stavbu lázní jsou již zasíťované a je vybudovaná například cyklostezka.

Kraj dříve zvažoval dvě možnosti, a to vytvoření společného podniku s čínskou firmou Risesun a následné vybudování lázní, nebo prodej pozemků potenciálnímu investorovi. V prodeji krajští radní vidí možnost okamžitého zhodnocení pozemku.

Foto Pam arch | Zdroj ČTK

Štítky Lázně Pasohlávky, Thermal, Číňané, prodej, lázně, Pasohlávky, pozemek, Thermal Pasohlávky a.s., Čína, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozemky pro stavbu obřích lázní v Pasohlávkách jsou k prodeji. Zájemce musí na stůl vysázet 380 milionů  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.