Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dítě v Břeclavi vypadlo z okna třetího patra

Malé dítě vypadlo v pondělí odpoledne v centru Břeclavi z okna ve třetím patře, záchranáři ho ve vážném stavu letecky transportovali do nemocnice v Brně. Okolnosti neštěstí zjišťuje policie. V krátké době jde v Jihomoravském kraji o druhý případ pádu dítěte z okna.

Záchranné složky k neštěstí vyjížděli kolem 15:30. „S mnohočetným poraněním jsme dítě na umělé plicní ventilaci letecky převezli do Dětské nemocnice v Brně, jeho stav byl vážný," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Policie uvedla, že dítě vypadlo z třetího patra. „Okolnosti události v současné době zjišťují břeclavští kriminalisté," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Věk dítěte policie neuvedla.

Nejde o první případ za poslední dobu

V krátké době jde o druhý pád malého dítěte z okna domu v Jihomoravském kraji. Na začátku června takto záchranáři vyjížděli do Podivic na Vyškovsku. Po pádu z okna z prvního patra skončilo malé dítě v nemocnici se středně těžkým až těžkým poraněním.

Záchranáři upozorňují, že lidé by měli mít okna i balkonové dveře zabezpečené, aby těmto nešťastným událostem předcházeli. Problematické jsou v tomto podle odborníků sítě do oken, o které se malé dítě může opřít a síť může z okna vypadnout. Když už okno rodiče otevírají, a v místnosti je malé dítě, je nejlepší otevřít pouze ventilační otvor.

Foto ZZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky dítě, pád z okna, Břeclav, okno, policie, Jihomoravský kraj, Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Pavel Šváb, okres Vyškov, Podivice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě v Břeclavi vypadlo z okna třetího patra  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.