Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž se chtěl zabít skokem z balkonu nemocničního pokoje. Policista ho strhl zpátky

Vynikající práci odvedli v pondělí navečer policisté z obvodního oddělení Břeclav. Na tísňovou linku 158 přijalo operační středisko oznámení, že v břeclavské nemocnici se nachází muž, který má v úmyslu spáchat sebevraždu skokem z balkonu.

 

K události vyjela okamžitě nejen policejní hlídka, ale také hasiči a strážníci. Potvrdilo se, že muž se nachází na 3. podlaží, sedí na balkoně s nohama přes zábradlí a odmítal komunikovat. Pouze vyhrožoval, že pokud se k němu někdo přiblíží, seskočí dolů.

 

Policisté spolu s hasiči vyhodnotili, že zákrok nesnese odkladu a začali okamžitě jednat. Hasiči se pokusili odvést mužovu pozornost, aby se mohl jeden z policistů nepozorovaně dostat na balkon sousedního pokoje, což se mu podařilo. Pak se pomalu přiblížil k balkonu, na kterém sebevrah seděl. Rychlým zákrokem strhl muže ze zábradlí do vnitřní části balkonu, kde jej další kolega a hasiči zpacifikovali.

Nešťastníka si následně převzali lékaři. „U uvedeného zákroku lze vyzdvihnout výbornou spolupráci mezi složkami integrovaného záchranného systému, která vedla k tomu nejcennějšímu – záchraně lidského života," uzavřela policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky sebevrah, nemocnice, Břeclav, balkon, policista, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se chtěl zabít skokem z balkonu nemocničního pokoje. Policista ho strhl zpátky  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.