Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve vinařské oblasti v Kobylí vyroste v létě unikátní rozhledna. Výhled si užijí i vozíčkáři

Unikátní rozhlednu s výhledem na vinařskou oblast a Modré hory plánují během léta vystavit u obce Kobylí na Břeclavsku. Vyhlídka je výjimečná nejenom designově, ale i prakticky. Jako jednu z mála v celém Česku si ji totiž užijí i lidé na vozíčku. A při dobrém počasí mohou vidět nejen Pálavské vrchy, ale i rakouské Alpy.

Vyhlídka vyroste na kopci, kterému místní říkají Homole. Bude mít tvar spirály s rampou po obvodu. Po ní člověk vystoupí až na vrchol, který bude zakončen skleněnou stěnou. Člověk si tak bez překážky užije krásný výhled na vinohrady.

„Nechtěli jsme, aby na kobylské Homoli byla věž narušující její panorama. Ostatně takových rozhleden je v nejbližším okolí osm,“ vysvětlil serveru iDnes.cz, který se zprávou přišel jako první, starosta obce Pavel Kotík. 

S originálním konceptem vyhlídky přišlo brněnské architektonické studio KEEO Design. Jeden z architektů studia je totiž zároveň kobylským rodákem. „Smyslem stavby není jen výhled. Rozhledna má splynout s krajinou plnou vinohradů a přitom by ji neměla nijak narušit,“ nastínil iDnesu záměr kobylský rodák Jiří Vojtěšek.

„Věž nabídne dobrý výhled z každého jejího místa. Nepřekáží žádné sloupy a podesty. Kruh bude navíc ukončený nerozbitným sklem, což jen doplní vzdušnost stavby,“ uzavřel Kotík.

Foto KEEO Design | Zdroj iDnes.cz

Štítky Kobylí, vyhlídka, rozhledna, vinice, vozíčkáři, vinařská oblast, Česko, léto, Alpy, Modré hory, okres Břeclav, Pavlovské vrchy, Homole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vinařské oblasti v Kobylí vyroste v létě unikátní rozhledna. Výhled si užijí i vozíčkáři  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.