Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Břeclav vybuduje na koupališti saunový svět

V areálu koupaliště v Břeclavi vznikne saunový svět téměř za 16 milionů korun. Nabídne sauny i prostor na odpočívání. Práce začnou do konce dubna a potrvají asi půl roku.

Saunový svět bude provozovat městská příspěvková organizace Tereza Břeclav. Objekt bude skleněným krčkem propojený s krytém bazénem. „Žijeme v době, kdy o sebe lidé začínají konečně pečovat. Takové zařízení, které je především v zahraničí součástí každého lepšího hotelu, v našem městě zatím chybí. Lidé se jezdí saunovat do okolních měst a to je špatně," uvedl starosta Pavel Dominik (Pro Region).

Na ploše asi 200 metrů čtverečních vzniknou dřevostavby. Fasády budou z kamenů, omítek a dřevěných obkladů. „Návštěvníkům bude k dispozici aroma kabina s parním generátorem s teplotou 40 až 45 stupňů a vstřikovačem na čtyři různé vůně. Dále tam bude finská sauna s parogenerátorem, terasa s ochlazovacím venkovním bazénkem a vnitřní ochlazovací centrum," uvedl mluvčí břeclavské radnice Jiří Holobrádek.

Chybět nebude ani takzvaný Kneippův chodník, ve kterém se lidí mohou projít po kamenech ve studené a poté i v teplé vodě. Sebastian Kneipp byl německý duchovní a léčitel, byl jedním ze zakladatelů takzvané léčby vodou. Součástí budou relaxační prostory, šatny a sociální zařízení.

Foto e-Slovensko | Zdroj ČTK

Štítky Kopaliště, Břeclav, saunový svět, rekonstrukce, koupaliště, Sebastian Kneipp, Pavel Dominik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav vybuduje na koupališti saunový svět  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.