Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtrnáctiletý chlapec se na Silvestra opil do bezvědomí. Naměřili mu čtyři promile

Na Silvestra jen tak nezapomene čtrnáctiletý chlapec z Blanenska. Spolu se dvěma stejně starými kamarády se rozhodl oslavit poslední den roku pořádným večírkem. Na posilněnou si koupili flašku vodky a rumu.

Jelikož by jim alkohol nikdo neprodal, z ušetřeného kapesného uplatili místního bezdomovce a ten jim koupil dvě lahve tvrdého. Kluci si je schovali a na Silvestra začali pít už od odpoledních hodin. Bujaré oslavy Nového roku však málem skončily tragicky. 

Jeden z chlapců se totiž propil do němoty a záchranáři ho museli transportovat do nemocnice. Tam mu naměřili závratných 3.9 promile.

„S ohledem na věk chlapce policisté případ prošetřují s podezřením za přečin podání alkoholu dítěti. Věcí se bude dále také zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.  „Mladí lidé by si měli uvědomit, že pití alkoholu opravdu negativně ovlivňuje jejich zdraví," uzavřela mluvčí.

Foto ilustrační foto, David Bárta

Štítky alkohol, mladistvý, chlapec, promile, bezvědomí, silvestr, okres Blansko

Čtrnáctiletý chlapec se na Silvestra opil do bezvědomí. Naměřili mu čtyři promile  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.