Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Neskutečný hazard se životy. Cizinec v dodávce vjel na železniční přejezd a odmítal odjet

Neskutečný hazard a na druhou stranu rychlou reakci dalších řidičů a strojvedoucího vlaku sledoval před několika dny v přímém přenosu operátor městského kamerového systému v Blansku. Mladý cizinec za volantem dodávky zde předvedl kousek, nad kterým zůstává zdravý rozum stát.

Na železniční přejezd chráněný závorami poblíž tamního nádraží vjel devatenáctiletý řidič dodávky Mercedes, ignoroval přitom výstražná světelná znamení. Padající závory se zastavily o střechu jeho vozidla. Pohotový řidič z druhé strany přejezdu přitom mladíkovi zvedl závoru. Cizinec, který uviděl ve směru od České Třebové přijíždějící vlak, v krizové situaci však zareagoval tak, že s autem odjel na sousední kolej.

Projíždějící nákladní vlak, jehož strojvedoucí intenzivně brzdil, se naštěstí s dodávkou nesrazil. Devatenáctiletý cizinec ostatním řidičům ani nepoděkoval a z místa ujel. Jenže naštěstí ne daleko. Blanenští strážníci jej ještě ve městě zadrželi. „I když se celý incident obešel bez zranění a škod, neskutečně riskující šofér nyní musí počítat se stíháním za obecné ohrožení," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto PČR

Štítky železniční přejezd, závory, cizinec, dodávka, Blansko, Mercedes-Benz, Česká Třebová, hazardní hra

VIDEO: Neskutečný hazard se životy. Cizinec v dodávce vjel na železniční přejezd a odmítal odjet  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.