Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bouře na Nových Mlýnech potopila loď, tři lidé se zachránili

Středeční bouřka, která se přehnala přes novomlýnské nádrže, potopila soukromou motorovou loď. Tři lidé se z ní zachránili. Další dvě lodě měly problémy. Zásah vodních záchranářů trval asi osm hodin.

Záchranáři měli lodě v problémech nahlášeny kolem 18:40. „Šlo o tři lodě, z toho jeden gumový člun. Byly na dolní nádrži, ale bouře jednu loď a gumový člun zahnala vraty na prostřední nádrž. Tříčlennou posádku to naštěstí vyhodilo ven, skončili ve vodě u břehu, poté se o ně postarali řidiči aut. Byli mokří, ale v pořádku," uvedl jednatel vodní záchranné služby na Nových Mlýnech Stanislav Hrdlička.

Člun s ocelovým pláštěm o rozměrech asi šestkrát dva metry s motorem se na prostřední nádrži převrhl, bouře ho potopila asi kilometr proti proudu. Byla v hloubce asi 2,5 metru, vyzvedávat jej pomáhali i policejní potápěči.

„Skončila pomačkaná jako plechovka. Podařilo se z něj ale vyprostit věci posádky, které majitel ohodnotil asi na 200.000 korun," řekl Hrdlička.

Gumový člun s motorem sloužil jako obslužný člun lodi, byl prázdný. Záchranáři ho našli asi čtyři kilometry za Strachotínem směrem k soutoku Svratky a Jihlavy u přečerpávací nádrže Pouzdřany. Třetí z lodí v problémech byla rybářská loď také kolem šesti metrů dlouhá. Uvízla na dolní nádrži, posádka ji podle Hrdličky stihla opustit ještě před bouří.

„Loď to přečkala, ale nešla uvolnit. Museli jsme odřezat kotvy, následně jsme loď dopravili na bezpečné místo," uvedl Hrdlička. Zásah záchranáři ukončili dnes krátce po 3:00.

Štítky neštěstí, počasí, Břeclavsko, nové mlýny, záchrana, potopená loď, nádrž, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouře na Nových Mlýnech potopila loď, tři lidé se zachránili  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.