Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj nechá opravit jedenáct sokoloven po celé jižní Moravě

Jihomoravský kraj vyčlení 4,8 milionu korun na opravu jedenácti budov sokoloven a orloven po celé jižní Moravě. Sokolovny tak budou moci projít rekonstrukcemi. Jde přitom o prvního dotační titul svého druhu na jižní Moravě. Plán musí ještě schválit dubnové zasedání zastupitelstva.

Rekonstrukce musí respektovat historickou hodnotu budov

„Jde o pilotní dotační titul, který by měl řešit problém nedostatku finančních prostředků obcí a tělocvičných jednot na kvalitní zpracování projektové dokumentace respektující historickou hodnotu těchto budov. Hlavním záměrem je smysluplně navázat na dotační titul Ministerstva pro místní rozvoj určený na samotné rekonstrukce a zajistit tak přípravu kvalitních projektů, které umožní obnovu a zachování historické kvality uvedených sportovních zařízení,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Vitula.

Peněz na rekonstrukci sokolovny se tak nejspíš dočkají ve Veselí nad Moravou, Babicích nad Svitavou, Tišnově, Lomničce, Brně-Řečkovicích, Plavči u Znojma, Ochozi u Brna, v Lužicích u Hodonína, Nížkovicích, Veverských Knínicích a Čebíně.

Foto Michal Doležel / Facebook

Štítky sokolovny, rekonstrukce, Jihomoravský kraj, dotace, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Jan Vitula, Veselí nad Moravou, Babice nad Svitavou, Tišnov, Lomnička, Znojmo

Kraj nechá opravit jedenáct sokoloven po celé jižní Moravě  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.