Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj nechá na jižní Moravě opravit tři silnice za 85 milionů

Jihomoravští radní schválili plán opravy tří silnic na jižní Moravě za téměř 85 milionů korun. Výmoly a praskliny zmizí z komunikací mezi Kyjovem a Svatobořicemi-Mistřínem, Terezínem a Čejčí či ze silnice III. třídy u Kuželova. Ve všech případech přitom kraj využije pro opravu evropské dotace.

Mezi Kyjovem a obcí Svatobořice-Mistřín opraví silničáři přes kilometr silnice II. třídy. „Součástí stavby je i demolice starého mostu a stavba nové konstrukce. Zesílíme také povrch silnice, po které povedeme během stavby objížďku,“ přiblížil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že akce vyjde podle odhadů na téměř 30 milionů korun (bez DPH) a práce by měly v závislosti na průběhu výběrového řízení odstartovat pravděpodobně letos v květnu.

Přes 2,3 kilometru silnice se dočká rekonstrukce i mezi Terezínem a Čejčí. „I zde náklady dosáhnou téměř 30 milionů korun a zahájení stavby očekáváme také letos v květnu. Bude však záležet na postupu výběrového řízení,“ upřesnil Hanák.

Poslední schválenou akcí je oprava téměř 3 kilometrů silnice u Kuželova ke křižovatce se silnicí I/71. „Vozovku opravíme pomocí technologie recyklace za studena a zesílíme její kryt o 10 centimetrů,“ popsal Hanák a doplnil, že stavba vyjde na přibližně 25 milionů korun. Dělníci by se měli pustit do práce v letních měsících tohoto roku.

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj s použitím TZ

Štítky Jihomoravský kraj, silnice, opravy, Kyjov, oprava, Terezín, Kuželov, Čejč, Roman Hanák, Svatobořice-Mistřín

Kraj nechá na jižní Moravě opravit tři silnice za 85 milionů  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.