Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravský kraj rozdělí 65 milionů neziskovkám na sociální služby

Neziskové organizace poskytující sociální služby mohou do 26. října posílat Jihomoravskému kraji žádosti o peníze na příští rok. Rozdělení asi 65 milionů korun by mělo schválit prosincové zastupitelstvo. Organizace tak budou mít peníze od začátku roku. Kraj každoročně podporuje stovky služeb na pomoc seniorům, zdravotně postiženým či rodinám s dětmi.

V minulosti neziskovky dostávaly později, a proto pro ně byly podle hejtmanova náměstka Marka Šlapala (ČSSD) první měsíce roku finančně problematické. Jihomoravský kraj dává peníze ještě svým příspěvkovým organizacím. Ročně vynaloží na sociální oblast kolem 200 milionů korun.

Kromě toho každoročně rozděluje příspěvkovým i neziskovým organizacím peníze z ministerstva práce a sociálních věcí, letos to bylo kolem 1,3 miliardy korun.

Kraj financuje z peněz ministerstva i ze svého rozpočtu kolem 450 služeb. Poskytovatelů je na 150, někteří mají více služeb. Z toho je přes 50 neziskových organizací, asi 30 organizací je obecních a 50 krajských. Neziskové organizace se zabývají pomoc seniorům, zdravotně postižením, rodinám s dětmi či lidem v krizi/ohrožení.

Foto pixabay.com, graf: JMK | Zdroj s použitím ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, peníze, nezisková organizace, Marek Šlapal, ČSSD, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, sociální služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj rozdělí 65 milionů neziskovkám na sociální služby  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.