Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Desítky tisíc prvňáčků dostanou na jižní Moravě volné lístky do zábavních center

Novopečení jihomoravští školáčci dostanou ve školách, jejichž ředitelé o to projevili zájem, na začátku týdne školního roku volné vstupenky do Archeoparku Pavlov, Hvězdárny a planetária Brno, Mendelova muzea Masarykovy univerzity, Technického muzea v Brně a VIDA! science centra. Projekt Prvňáčci v říši vědy má děti v těchto úžasných institucích inspirovat k úvahám o světě kolem nás. Celkem na 189 základních škol putuje přes 32 tisíc volných vstupenek.

„Děti mají možnost navštívit hned několik míst na jižní Moravě, kde jsou k vidění netradiční vědecké pokusy, kde mohou objevovat tajemství hvězdné oblohy, prohlédnout si dopravní prostředky svých dědečků a babiček, seznámit se s uměním lovců mamutů nebo zjistit, který vědecký génius žil před 150 lety v Brně," řekl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO).

Vstup zdarma letos nabídne pět institucí, a to Archeopark Pavlov, Hvězdárna a planetárium Brno, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity, Technické muzeum v Brně a VIDA! science centrum. Vědecký park VIDA! navíc nabídne v posledním prázdninovém víkendu akční vstupné pedagogům.

„V obou dnech si mohou učitelé všech stupňů škol vybrat a zažít některý z našich výukových programů. Připravena bude science show s názvem Kolo," uvedla mluvčí centra Hana Laudátová. Zvýhodněné vstupné pro pedagogy bude jedna koruna.

Autoři | Foto ilustrační foto | Zdroj s využitím ČTK

Štítky prvňáčci, vstupenky, zábavní centra, archeopark, vida centrum, hvězdárna, Jihomoravský kraj, Hvězdárna a planetárium Brno, Technické muzeum v Brně, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity, Archeopark Pavlov, ANO 2011, Bohumil Šimek, vstupenka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky tisíc prvňáčků dostanou na jižní Moravě volné lístky do zábavních center  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.