Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Euro Bike Fest do Pasohlávek se o víkendu chystá až deset tisíc motorkářů

Až 10.000 lidí z Česka i zahraničí očekávají pořadatelé o víkendu na desátém ročníku motocyklového festivalu Euro Bike Fest. Začal dnes v rekreačním areálu ATC Merkur v Pasohlávkách na Brněnsku. Potrvá do neděle. Festival se skládá ze tří částí. Kromě motorkářské zábavy se tak návštěvníci mohou těšit i na hudební program či extrémní sporty.

„Jako součást motorkářské části pořádáme mezinárodní soutěžní výstavu motocyklových přestaveb, nejrůznější kaskadérská vystoupení nebo motokros," řekl jeden z organizátorů Jiří Šmehlík. V hudebním programu čekají na příchozí třeba rokenrolové kapely.

Ze sportu to bude vodní lyžování, zombie běh nebo boxerské zápasy. „Součástí areálu je jeden z nejmodernějších wakeboardových parků, s nímž máme úzkou spolupráci. Představí se čeští i zahraniční jezdci. Zkusit si své dovednosti však může každý," řekl Šmehlík. Wakeboarding je kombinace vodního lyžování a technik surfingu.

Kromě hlavního programu mohou lidé absolvovat vyhlídkové lety vrtulníkem, soutěže v bodypaintingu, vyzkoušet pole dance, navštívit Harley Davidson zónu a letní kino.

Přichystány jsou výletní plavby na parníku s ochutnávkou moravských vín či přehlídka tatérů. Vstupné pro jednoho na celý festival stojí 700 korun. Sníženou cenu mají lidé, kteří přijdou jen v sobotu. Akce je určená i rodinám s dětmi.

Euro Bike Fest však není jedinou motoristickou akcí, kterou Pasohlávky hostí. Od 1. do 3. června se tam poprvé uskuteční i sraz amerických vozů Lucky Cruisers Weekend. K vidění budou veteráni z časů Elvise Presleyho, osmiválce, terénní vozy, klasické kabriolety z 50. a 60. let, ale také nejnovější corvetty a mustangy.

Foto Lucie Vybíralová | Zdroj ČTK

Štítky Euro Bike Fest, Pasohlávky, festival, kemp, Česko, Brněnsko, Elvis Presley, Harley Davidson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Euro Bike Fest do Pasohlávek se o víkendu chystá až deset tisíc motorkářů  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.