Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z Brna bude jezdit cyklobus do Vranova nad Dyjí

Na jižní Moravě od soboty začnou po zimní přestávce opět jezdit cyklobusy,. Na vybraných spojích na pravidelných linkách tak bude možné převážet kola na nosiči či na vleku. Letošní novinkou je zařazení linky z Brna přes Znojmo do Vranova nad Dyjí,. Linka 108 z Brna do Znojma pojme až 20 kol.

Ze Znojma bude autobus pokračovat jako linka 817 přes Čížov k Vranovské přehradě. Cyklobusy budou fungovat i na linkách 816 a 830, které spojují Podyjí se Znojmem. „Chceme takto cyklistům zpřístupnit Národní park Podyjí a Vranovskou přehradu bez nutnosti jet autem. Připravovali jsme tuto linku dlouho a nyní jsme ji mohli otevřít díky tomu, že se podařilo vysoutěžit dopravce pro tuto oblast," řekl mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík

V předchozích letech začaly cyklobusy jezdit do Moravského krasu, na Drahanskou vrchovinu, k Dalešické přehradě a do podhůří Bílých Karpat. Kolo lze také převážet ve většině osobních a spěšných vlaků a také rychlíků. Cyklobusy budou od soboty vyjíždět každý víkend a ve svátky až do 30. září.

Cestující si musí pouze najít v jízdním řádu symbol kola, aby vybraný spoj kola přepravoval. Na linkách 251 a 256 lze kola přepravovat každý den. Lidé si mohou koupit buď jednorázovou jízdenku, která stojí pro kolo stejně jako pro dospělého, nebo celodenní krajskou jízdenku za 70 korun, s níž lze kolo přepravovat i ve vlaku. Veškeré informace o cyklobusech je možné najít na webu.

Rezervace zatím není možná, nestalo se totiž, že by se zájemci nevešli. „Pokud by však byl zájem větší než kapacita, pro příští sezonu bychom nějak rezervace zavedli," řekl Havlík.

Foto Vranov nad Dyjí | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Znojmo, Vranov nad Dyjí, Jihomoravský kraj, Národní park Podyjí, Vodní nádrž Vranov, KORDIS JMK, a.s., Čížov, Moravský kras, Drahanská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brna bude jezdit cyklobus do Vranova nad Dyjí  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.