Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyhledávání

Nalezené články:

Horko zvyšuje odbyt slabších piv a vyhání štamgasty z hospod

úterý, 14. srpna 2018, 08:16Společnost
 
ilustrační foto

Spíš než po silnějších dvanácti- i vícestupňových pivech lidé v horkém počasí častěji sahají po pivech slabších. Jihomoravské pivovary sezonu naplno využívají a vyrábějí na hranici svých kapacit.

 

Inspektoři vyrazili kontrolovat brněnské bary. V jednom z pěti nalijí mladistvým

pondělí, 6. srpna 2018, 11:30Brno
 
ilustrační foto

Inspektoři z České obchodní inspekce zorganizovali v Brně speciální akci zaměřnou na prodej alkoholu mladistvým. Do brněnských restaurací a barů vyslali nezletilé figuranty, aby si objednali alkohol.

 

TIPY NA TÝDEN: Pivní festival Brno, Bára Poláková na Špilasu, Létofest, G’oldies párty a Noc flamenca

neděle, 29. července 2018, 20:45Kultura
 
Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štvou vás nafrnění známí, kteří sdílí fotky z dovolené? Ale no, zchlaďte se českým pivem, v zahraničí lepší nemají a užijte si léto v Česku doplněné českou muzikou.

 

Tykání se šéfem? Jde nám hlavně o vytvoření přátelského prostředí, chuti se učit a rozvíjet, říká jeden z manažerů společnosti Atlas Copco Services s.r.o. v Brně

čtvrtek, 26. července 2018, 17:00Společnost
 
Petr Piskovský

“Atlas Copco je všude". To můžeme říci o švédské průmyslové společnosti, která zaměstnává více než 34 tisíc lidí v 90 zemích světa. Jen v moravské metropoli dává švédský gigant práci téměř pěti stovkám lidí. Kromě střediska sdílených služeb na Holandské...

 

Japonsko, Rumunsko nebo Sýrie. Na Masaryčce se v létě učí češtinu lidé z celého světa

středa, 25. července 2018, 10:50Společnost
 
První přednáška Letního školy slovanských studií

Cizinci se budou na Masarykově univerzitě učit v následujících čtyřech týdnech česky. V pondělí začal 51. běh Letní školy slovanských studií, potrvá do 18. srpna. Letos je to 25 let od vzniku kabinetu. Tento ročník se do kurzu přihlásilo 135 studentů ze...

 

Více článků »

Nalezené fotogalerie:

Více fotogalerií »

Nalezené profily:

Více profilů »

 

Napište nám

Nejčtenější

  • PŘEHLEDNĚ: Jak se změní ceny MHD od 1. září?...

  • Riviéra láme rekordy. Na největší koupaliště...

  • Brněnský policista odmítl úplatek v...

  • V autě už nebudou povinné náhradní žárovky a...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Mikroplasty v pitné vodě zůstávají i po úpravě, zjistili vědci

Drobné plastové částice, které se do řek a nádrží dostávají hlavně z odpadních vod, nedokážou úpravny pitné vody zcela odstranit. Ukázal to výzkum vědců z Ústavu pro hydrodynamiku Akademie věd ČR, kteří mikroplasty našli ve vzorcích ze tří úpraven. Jak řekl ředitel ústavu a první autor studie Martin Pivokonský, nejhůře se dají odstranit velmi drobné částice o průměru do pěti mikrometrů. V litru upravené pitné vody zůstává 300 až 900 částic mikroplastů. Studii publikoval prestižní časopis Science of the Total Environment v první polovině srpna.

Zdravotnické a sociální odbory vyhlásily stávkovou pohotovost

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dnes vyhlásil stávkovou pohotovost. Chce, aby vláda dodržela slib o plošném desetiprocentním růstu platů v oboru od příštího roku. Dalším krokem bude podle předsedkyně svazu Dagmar Žitníkové výzva zaměstnancům v nemocnicím, aby začali dodržovat počet hodin přesčasů daný zákoníkem práce. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve čtvrtek sdělil, že s rozhodnutím odborů nesouhlasí. Platy ve zdravotnictví podle něj rostly o 30 procent za posledních pět let.

Přesolené vegety aneb čím si doopravdy dochucujeme jídlo

Zeleninové kořenicí směsi jsou běžnou součástí mnoha jídel. Profesionální kuchaři se použití umělých dochucovadel většinou brání, ale laici k nim bývají shovívaví. Vědí však, co všechno si se žlutým práškem přisypou do hrnce? Spotřebitelský časopis dTest porovnal složení 18 univerzálních ochucujících přípravků se sušenou zeleninou. Zjistil, že v průměru obsahují téměř 60 procent soli, ale jen 20 procent zeleniny.