Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalistky porazily v Grand Prix v Brně Alžírsko hladce 3:0

České volejbalistky porazily na úvod druhého turnaje Grand Prix v Brně rozdílem několika tříd Alžírsko 3:0 po setech 25:8, 25:7 a 25:17. Utkání trvalo jen 63 minut a výsledek výrazně přiblížil český tým postupu do závěrečného turnaje Final Four v polovině srpna v Bulharsku.

"Splnili jsme roli favorita. Mohu být spokojen s naším výkonem v úvodních dvou setech. Také proto, že jsem sáhl ke změnám v sestavě a dal příležitost i dalším hráčkám. V úvodní části třetího setu jsme zbytečně ztratili koncentraci, po několika chybách jsme vypadli z rytmu a nabídli soupeřkám srovnat krok. Závěr jsme opět zvládli, i když mám k našemu výkonu v této části zápasu připomínky," řekl kouč českých volejbalistek Carlo Parisi.

Alžířanky za celé utkání domácí hráčky v ničem neohrozily a výkonem s výjimkou poloviny třetího dějství zaostaly za očekáváním alespoň trochu vyrovnaného duelu. Hned první podání afrického týmu letělo jen pod síť a předznamenalo jasnou převahu domácí reprezentace.

I když italský trenér Češek Parisi sáhl oproti prvnímu turnaji v kazašském Almaty k několika změnám a dal příležitost hráčkám z lavičky, na jednoznačném vývoji se nic nezměnilo. Na nahrávce nastoupila od začátku Pavla Vincourová, na smeči se poprvé objevila Andrea Kossányiová.

Při podání Veroniky Trnkové získaly české hráčky postupně náskok 11:1. Volejbalistky Alžírska se nezmohly na kloudnější útok, jejich snaha končila pouze na volném přehození míče přes síť, obranu měl děravou.

Stejný obraz nabídla i druhá sada. České volejbalistky si se slabými soupeřkami pohrávaly a nepolevily v koncentraci. Vývoj skóre byl opět jednoznačný, v zakončení se nejčastěji prosazovala Aneta Havlíčková, kterou doplňovaly hlavně Havelková s Kossányiovou. Alžířanky ve druhé sadě uhrály pouze sedm míčů.

V posledním setu dal kouč Parisi příležitost dalším hráčkám lavičky. Ztráta koncentrace se projevila na několika nevynucených chybách. Alžířanky do poloviny setu udržovaly vyrovnanou partii, v závěru ale opět odpadly a český tým došel velmi snadno ke čtvrtému vítězství v letošní Grand Prix.

V sobotu nastoupí v Brně Parisiho výběr od 16:00 proti Mexiku, nejtěžší soupeř Kazachstán přijde na řadu v neděli (od 17:30).

Druhý turnaj Grand Prix volejbalistek v Brně - skupina 3:

ČR - Alžírsko 3:0 (8, 7, 17)

Sestava a body ČR: Vincourová 1, Havlíčková 19, Kossányiová 11, Havelková 6, Trnková 3, Sajdová, libero Chlumská - Kvapilová 5, Rutarová 6, Vyklická 1, Vanžurová 1, Smutná, Dostálová 2. Trenér: Parisi.

Kazachstán - Mexiko 3:0 (18, 16, 19).

Zdroj ČTK

Štítky volejbal, world grand prix, ženy, brno, zápas, turnaj, Alžírsko, volejbalista, Grand Prix, Volejbal Brno, Bulharsko, Carlo Parisi, Andrea Kossányiová, Aneta Havlíčková, Pavla Vincourová, Veronika Trnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky porazily v Grand Prix v Brně Alžírsko hladce 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.