Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalistky po vítězství nad Mexikem postoupily do Final Four

Městská sportovní hala Vodova hostila již druhým dnem turnaj Grand Prix volejbalistek, kde k prvnímu sobotnímu zápasu nastoupily české reprezentantky proti Mexiku. Předem nutno zmínit, že mladé Mexičanky se World Grand Prix účastní vůbec poprvé a doufají, že účast v elitní soutěži pro ně bude znamenat nový začátek.

Po jasné páteční výhře nad Alžírskem zvládly bez problémů i dnešní duel s Mexikem. Vyhrály po setech 25:14, 25:18 a 25:19 za hodinu a čtvrt. V neděli (od 17:30) zakončí domácí účinkování v Grand Prix proti Kazachstánu, Final Four absolvují 16. a 17. srpna v Samokovu. Zbývající dva účastníci budou známi v neděli.

"Věděl jsem, že první dva zápasy budou snadnější. S výkony jsem spokojený, i když jsme se dopustili několika chyb. Poslední zápas s Kazachstánem prověří podstatně více naše kvality," uvedl kouč českého týmu Carlo Parisi.

I dnes vyšel českým hráčkám začátek. Parisi vsadil tentokrát na sestavu s nahrávačkou Lucií Smutnou a na místě první smečařky se objevila Michala Kvapilová. Důraznější útočnou hrou postupně domácí tým zvyšoval náskok, o body se starala především Aneta Havlíčková. Mexičanky v úvodu nezvládaly obranu na síti a uhrály jen 14 bodů.

V podobném duchu se odehrávala druhá sada, v níž ale oproti úvodu české volejbalistky častěji chybovaly. Mexičanky zrychlily hru a chvíli držely vyrovnanou partii. V koncovce se nicméně prosadily zkušenější a volejbalově vyzrálejší Češky.

Také v úvodu třetího dějství Mexičanky stačily čelit tlaku soupeřek. Z výkonu českého týmu se v závěru vytrácela koncentrace, což se projevilo v nepřesnostech. V závěru ještě hostující tým snížil na rozdíl jen dvou bodů, ale žádné drama se v Brně nekonalo.

"Dnešní zápas byl mnohem náročnější než duel s Alžírskem. Výměny byly delší a soupeřky nám nedaly nic zadarmo. S naším výkonem můžeme být spokojené. Teď ale musíme potvrdit formu v neděli vítězstvím nad Kazachstánem," řekla Markéta Chlumská.

Formát Grand Prix, která se letos rozšířila na 28 týmů, zůstává pro příští rok nejasný. Z Final Four v Bulharsku by se mělo dát postoupit do vyšší divize, jenže není jisté, kolik družstev se za rok přihlásí.

ČR - Mexiko 3:0 (14, 18, 19)

Sestava a body ČR: Smutná 4, Kvapilová 7, Trnková 5, Havlíčková 19, Havelková 7, Sajdová 1, libero Chlumská - Vanžurová 6, Dostálová, Vincourová, Vyklická. Trenér: Parisi.

Kazachstán - Alžírsko 3:0 (8, 19, 17).

Zdroj ČTK

Štítky volejbal, world grand prix, ženy, brno, zápas, turnaj, Alžírsko, Mexiko, volejbalista, Grand Prix, Kazachstán, Carlo Parisi, Lucie Smutná, Michala Frank, Aneta Havlíčková, Markéta Chlumská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky po vítězství nad Mexikem postoupily do Final Four  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.