Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté vypráskali Staré Město

V rámci 5. kola volejbalové UNIQA extraligy přivítalo osmé Brno na své palubovce poslední celek soutěže ze Starého Města. V pozici nahrávače za domácí nastoupil reprezentant Ondřej Boula, který zatím stále čeká na nabídku ze zahraničí. I díky němu nakonec Brno nepřipustilo překvapení a svého soupeře přejelo 3:0 na sety.

Již v prvním setu domácí ukázali, že hodlají naplnit papírové předpoklady a zápas vyhrát. Nahrávač Ondřej Boula prokazoval své kvality a na jeho kombinace s Katonou či Smrčinou byla radost pohledět. Brno si drželo vysoký standard na servisu, kterým dělalo Starému Městu velké problémy a i v ostatních herních činnostech svého soupeře jasně přehrávalo. To mělo za důsledek velmi jednoznačný výsledek prvního setu 25:14.

Pohodu z prvního setu si přenesli domácí i do setu druhého. Brnu se dále dařila kombinace, Staré Město se naopak nadále nedokázalo vyvarovat jednoduchých chyb při podání a v útoku. Největší výzvou pro domácí tak bylo proti velmi špatně hrajícímu soupeři udržet koncentraci a nasazení. To se povedlo a Brno vcelku bez problémů dovedlo set k výsledku 25:17.

Trochu vrásek na obličeji přidělali domácí svým fanouškům v úvodu závěrečného setu. Vinou série pěti zkažených podání poslali hosty do vedení 7:8 při technickém time-outu, následně dalším zkaženým servisem a špatným příjmem to bylo dokonce 8:10. Tento chvilkový dvoubodový náskok byl však největším úspěchem Starého Města v tomto utkání, Brno už zbytek setu dohrálo zodpovědněji a po výsledku 25:22 ovládlo sadu a spolu s ním i celý zápas poměrem 3:0.

"Samozřejmě velká spokojenost se třemi body. Výkon byl z naší strany dobrý a kromě třetího setu jsme utkáním prošli bez problémů. Ondřej Boula je ohromný bojovník, znám ho už z působení v Liberci. Na souhru s ostatními si zatím zvyká a není to ještě stoprocentní, ale myslím si, že to bude jenom lepší," zhodnotil zápas kouč domácích Miroslav Malán.


Volejbal Brno, a.s. - VSK HARDMAN Staré Město 3:0 (25:14, 25:17, 25:22)

Diváci: 200

Štítky volejbal, uniqa extraliga, Brno, staré město, Volejbal Brno, Ondřej Boula, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté vypráskali Staré Město  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.