Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kadetky národního týmu slaví postup na mistrovství Evropy

Volejbalová kvalifikace mistrovství Evropy kadetů a kadetek je již minulostí. V jihomoravské metropoli měla v obou kategoriích zastoupení i Česká republika a za náš národní tým nastupovali i zástupci brněnského volejbalu.

Zatímco kvarteto dívek Anna Suchá, Kateřina Slámová, Eva Hudylivová a Marie Kůrková oslavují s reprezentací postup, Brňák v chlapecké kategorii Adam Rychecký smutní. Kadeti České republiky totiž nedokázali zvítězit ani v jednom ze čtyř zápasů.

Reprezentace kadetek

Děvčata si po třech jednoznačných výhrách 3:0 s Portugalskem, Maďarskem a Litvou nakonec postup na ME zajistila už před posledním duelem s Němkami a na palubovce to bylo znát.

Česká republika – Německo 1:3 (-20, 20, -21, -19)

Nekoncentrovanost českých hráček soupeřky nekompromisně trestaly a v posledním zápase skupiny se Německo po vítězství 3:1 dostalo na první příčku před Českou republiku.

To nic ovšem nemění na faktu, že kadetská reprezentace dívek zaznamenala velký úspěch, kterým je postup na mistrovství Evropy konané v termínu 28. března až 7. dubna v Srbsku a Černé hoře.

Reprezentace kadetů

České reprezentanty po porážkách s Francouzi (0:3) a Bělorusky (2:3) čekaly dva těžké duely s favorizovanými týmy Německa a Itálie. Jak se nakonec ukázalo, Češi byli nejslabším celkem své skupiny, když ve čtyřech zápasech dokázali uhrát jen tři sety a skončili beznadějně poslední.

Česká republika – Německo 0:3 (-20, -20, -12)

Česká republika – Itálie 0:3 (-17, -23, -11)

Foto: www.cvf.cz

Štítky kadeti, kadetky, česká reprezentace, brno, kvalifikace ME, volejbal, postup, mistrovství Evropy, Česko, Evropa, Německo, reprezentace, národní tým, Itálie, Julie Kůrková, Portugalsko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kadetky národního týmu slaví postup na mistrovství Evropy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.