Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnští volejbalisté v evropských pohárech končí. Stydět se ale rozhodně nemusí

Volejbal Brno už dál ve své pouti pohárovou Evropou pokračovat nebude. Na domácí palubovce prohrál v odvetě Challenge Cupu s italskou Ravennou 0:3, ale za výsledek se rozhodně stydět nemusí. Všechny tři sety totiž ztratil těsně až v koncovkách a za svůj výkon sklidil od fanoušků na závěr zasloužený potlesk.

 „Dnes jsme hráli na hranici svých možností, byl to z naší strany povedený sport a set by si to určitě zasloužilo," uvedl po zápase Ondřej Marek. „V utkání jsme dobře podávali i bránili, ale proti družstvu jako je Ravenna jsme měli trošku problém dohrávat těžké bodové míče," popsal brněnský trenér.  Zároveň dodal, že je moc rád za to, že Volejbal Brno proplul přes Chorvatsko a Ukrajinu až do osmifinále Vyzývacího poháru. „Doufám, že to je hlavně pro mladé hráče veliká zkušenost a pevně věřím, že v obou utkáních s Ravennnou pozorně sledovali, jak vypadá vrcholový a špičkový volejbal a vezmou si z toho ponaučení."

„Jsem moc rád, že jsme dnešní utkání odehráli lépe než to úvodní v Itálii a ukázali tak, že jsme se do osmifinále dostali právem," řekl po zápase kapitán Michal Hrazdira. „Možná jsme mohli pomýšlet i na nějaký set, ale bohužel jsme si to sami pokazili, když jsme hlavně ve druhém setu vedli o několik bodů a pak jsme postupně soupeře nechali, aby to dotáhl. Opakuje se, že jsme schopní se silnými soupeři hrát, což je dobře a už nám chybí jen maličký krůček k tomu, abychom dokázali ještě víc," dodal.

Italové nastoupili do zápasu v Brně s vědomím, že jim k postupu stačí uhrát dva sety. V tom prvním si v úvodu vytvořili čtyřbdový náskok, který drželi až do koncovky. Tu se ale za stavu 19:24 ještě podařilo domácím zdramatizovat, když skóre zkorigovali na rozdíl jediného bodu. Následující setbol už si ale Ravenna pohlídala a sadu vyhrála těsně 23:25.

Brno to nezlomilo, naopak do následujícího dějství vlétlo rychlým vedením 8:3, pak ale začala bodovat Itálie a skóre se postupně srovnalo na 12:12. Domácí však vzápětí získali několikabodový náskok zpět a drželi ho ještě v závěru setu (22:18). Ravenna poté znovu dotáhla a na obou stranách začala přetahovaná o setboly. Za stavu 27:28 za lepší konec definitivně zatáhli Italové, a stvrdili tak svůj postup do dalšího kola Challenge Cupu.

Třetí set už nic ovlivnit nemohl, od začátku se v něm ale oba soupeři prali o každý míč  a o výsledku se opět rozhodovalo v koncovce. Tu zvládla lépe Ravenna i potřetí, když zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem 23:25.

Volejbal Brno – Bunge Ravenna 0:3 (23:25, 27:29, 23:25)

Autoři | Foto Viktor Šulc

Štítky Volejbal Brno, Challenge Cup, Ravenna, Evropa, Itálie, Ukrajina, Chorvatsko, Michal Hrazdira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volejbalisté v evropských pohárech končí. Stydět se ale rozhodně nemusí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.