Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fanoušci si v Brně přišli na své: krásnou bitvu s Ostravou ovládly královopolské volejbalistky

Sobotní duel mezi KP Brno a Ostravou sliboval napínavý souboj týmů, které se spolu loni praly v extralize o bronz. A všichni příznivci volejbalu si v tomto extraligovém klání přišli na své -  vítěznou tečku 3:1 za krásnou volejbalovou bitvou nakonec k radosti domácího publika napsalo Královo Pole.

 „Celý tým musím pochválit, dnes to byl ten nejlepší příklad toho, jak se dá spolupracovat," vzkázal svému družstvu po zápase Marek Rojko. „Potvrdilo se, že v našem družstvu je síla a charakter, hráčky tomu jenom musí věřit. Dnes rozhodlo hlavně to, že jsme v klíčových momentech neustali v naší bojovnosti, protože Ostrava v zápase měla pasáž, kterou se vývoj mohl otočit pro ně. Náš tým vydržel morálně - velmi nepříjemnou prohru v Prostějově, tento týden dlouhou cestu, těžké utkání ve Finsku, veliký tlak od nás a dnešní výkon, který je pro nás i výsledkem velmi přjemný," dodal hlavní kouč.

„Dnešní zápas vůbec nebyl jednoduchý, protože ve Finsku jsme předvedly to, co jsme předvedly a bylo těžké se tak rychle zkoncentrovat a přepnout v hlavě. Podaly jsme kolektivní výkon a jsem velmi ráda, že jsme vyhrály. Dokázaly jsme, že máme vnitřní sílu a když se semkneme, tak to půjde," usmívala se po skončení duelu kapitánka Ivana Zburová.

Že se oba týmy budou v Brně prát o každý míč bylo v Brně zřejmé hned od začátku zápasu, kdy bylo vyrovnané skóre až do 12:12. Pak si domácí vytvořily mírný náskok a ten podržely až do konce setu, v jehož závěru se Brnu díky dobré práci na bloku Kláry Vyklické podařilo proměnit hned první setbol (25:19).

Druhé dějství bylo vyrovnané do stavu 9:9, tým Zdeňka Pommera ale pak odskočil a svůj náskok postupně navyšoval (12:16). Královu Poli se dotáhnout nepovedlo, sada proto vyzněla pro hostující 17:25.

Ve třetí sadě to byly opět domácí, které držely těsné vedení (9:7), při servisu bývalé brněnské hráčky Terery Diatkové se ale Ostravě podařilo vyrovnat na 12:12. Přetahovaná pak pokračovala až do stavu 22:21, koncovku však zvládlo lépe Brno a set bralo poměrem 25:21.

Svěřenky Marka Rojka to nakoplo, a tak se v následující sadě rychle ujaly vedení 6:2. Ostrava sice srovnala na 9:9, Brno ale opět uteklo, když ho na servisu skvěle podržela kapitánka Ivana Zburová (16:13). Hostujícím se ještě podařilo přiblížit Brnu na dosah (19:17), pak však zaúřadovala na podání Gabriela Kopáčová a Brno dovedlo set i zápas k vítězství (25:18).

KP Brno-TJ Ostrava 3:1 (25:19, 17:25, 25:21,25:18)

Autoři | Foto Ondra Driml

Štítky volejbal, KP Brno, Ostrava, vítězství, Brno, Královo Pole, VK Královo Pole, Finsko, Ivana Zburová, Marek Rojko, Gabriela Kopáčová, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci si v Brně přišli na své: krásnou bitvu s Ostravou ovládly královopolské volejbalistky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.