Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Je to tam! Královopolské volejbalistky podaly ve Finsku nadlidský výkon a kráčejí v Evropě dál

Do Finska odlétaly volejbalistky Králova Pole s nelehkým úkolem - zvítězit v zápase s maximální ztrátou jedné sady a následně urvat zlatý set. To, co se mnohým zdálo jako sen se stalo skutečností! Marek Rojko přitom dopředu avizoval, že utkání sice jednoduché nebude, ale že se svým týmem udělá na palubovce finského mistra LP Salo pro postup v CEV Cupu maximum. A podařilo se tím nejlepším možným způsobem!

 Vítězství Králova Pole 3:0 posunulo zápas ke zlatému setu, který Brno vyhrálo 15:13, a vysloužilo si tak vstupenku do osmifinále tohoto prestižního evropského poháru. V něm narazí KP Brno na ruský Jekatěrinburg.

„Musíme přiznat, že tento výsledek a výkon asi nikdo nečekal. S nahledem tak můžu nejprve říct, že nad Salem dnes vyšla polární zář," usmíval se po zápase Marek Rojko. „Ale k věci: pro celý realizační tým je nejpodstatnější to, jak družstvo zareagovalo po sobotě v Prostějově a ukázalo obrovský charakter, bojovný projev, koncentraci, spolupráci a odvahu. Budu jenom rád, když to tým přijme jako důkaz možností, které má. V sobotu a i v pondělí tady ve Finsku jsme otevřeli víc témat, a pokud je hráčky správně pochopily, jsme na dobré cestě směrem k druhé části sezóny," uvedl Rojko. „Nebudu dnes chválit nikoho speciálně, protože týmové bylo celé družstvo. Více hráček odehrálo v této sezóně své dosvadní maximum. Měli jsme energii a soudržnost, a to nám musí vydržet," dodal.

„Po velmi slabém výkonu v Prostějově dnes nastoupilo úplně jiné družstvo. Bojovaly jsme od prvního do posledního míče, hrály jsme s nasazením i sebevědomím a co je podstatné - jako jeden tým," zdůraznila po výhře kapitánka Ivana Zburová. „Dnes jsme ukázaly všem a hlavně samy sobě, že pokud to bude takhle, můžeme hrát velmi dobré zápasy, které nás pousnou výš. Dnešní vítězství si určitě užijeme, ale od zítřka se už musíme v hlavách přepnout, protože nás v sobotu čeká velmi těžký duel s Ostravou. Samozřejmě se moc těšíme do Ruska," vzkázala do Brna brněnská kapitánka.

První dějství Královo Pole ovládlo od začátku do konce - v úvodu si vytvořilo náskok 9:5 (z pohledu Brna), který Finky nedokázaly dohnat. Brněnské hráčky vedení dál navyšovaly a domácí naopak pokračovaly ve své trápené, takže set vyzněl pro Královopolanky 25:16. Brno pokračovalo v tompo tempu i v následující sadě (8:4) a finské soupeřky opět marně doháněly bodovou ztrátu - set na vítězných 25:21 zakončila esem kapitánka Ivana Zburová.

Třetí sada tak jednoznačný průběh neměla, za stavu 10:10 to byly domácí, kterým se podařilo uzmout mírné vedení a postupně ho zvýšit na 15:20. Při 18:22 ale na podání naskočila Anna Suchá a díky její přesné sérii bylo rázem srovnáno (22:22). Brno už si koncovku pohlídalo, využilo hned první nabídnutý setbol (25:23) a vítězstvím 3:0 posunulo utkání ke zlatému setu.

Ve zkrácené sadě byl vyrovnaný stav do 3:3, Královo Pole však následně uteklo o dva body a vedení si drželo. Finsku se dotáhnout nepovedlo, a tak Brno dokráčelo až ke třem mečbolům (14:11), dva ještě jejich soupeřky odvrátily, třetí ale Brno zakončilo parádním útokem a výhrou 15:13 si zajistilo postup do osmifinále v CEV Cupu.

„Dnes jsme překvapili sebe i okolí a tyhle pocity teď musíme přenést i do našeho sobotního ligového zápasu. Vyhrát v Salu 4:0 a vyřadit ho po domácí poražce 0:3 je pro všechny v klubu velmi cenný výsledek. Je pravda, že nám to hodně věcí zkomplikuje, ale proto profesionální volejbal děláme a já věřím, že to družstvu pomůže v těžké fázi sezóny. Teď je třeba si vychutnat výhru a od zítřka se plně koncentrovat na zápas s Ostravou, který chceme vyhrát. Proto byl dnešní den v naší přípravě směrem k němu tak důležitý," zdůraznil Marek Rojko.

KP Brno - LP Salo 3:0 (25:16, 25:21, 25:23), zlatý set 15:13

 

Foto: Ondra Driml

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky volejbal, KP Brno, Finsko, evropský pohár, osmifinále, Královo Pole, Evropa, Marek Rojko, Brno, volejbalista, VK Královo Pole, Ivana Zburová, Prostějov, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to tam! Královopolské volejbalistky podaly ve Finsku nadlidský výkon a kráčejí v Evropě dál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.