Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské volejbalistky doma přejely Šternberk a teď je čeká vánoční klid

Volejbalistky Králova ve svém posledním vystoupení v letošním roce zvítězily na domácí palubovce nad Šternberkem 3:0 na sety. Tým Marka Rojka tak s 25 body drží před Vánoci v extraligové tabulce čtvrtou příčku, Šternberk je zatím předposlední.

„V první řadě jsem rád, že jsme zvládli zápas za tři body, a že při aktuálním zdavotním stavu bylo družstvo zkoncentrované a od půlky setu vždy lepší. Splnili jsme si náš interní cíl, kterým bylo zvítězit do Vánoc ve všech ligových utkáních," usmíval se po utkání Marek Rojko. 

„Teď je důležité si oddechnout a zapracovat trochu na kondici. Hráčky musí i přes volno pracovat zodpovědně, aby měly energii na druhou náročnější část sezóny. Věřím, že se zlepší náš zdravotní stav a po svátcích budeme moci naplno a kompletně trénovat," dodal.

„Dnešní zápas jsme zvládly velmi dobře, měly jsme ho od prvního do posledního setu pod kontrolou. Vítězství 3:0 v posledním zápase tohoto roku nás všechny moc těší," uvedla kapitánka Ivana Zburová.

Domácí si v úvodní sadě vytvořily na začátku náskok tří bodů, na který se Šternberk po celý set marně dotahoval. Brno si navíc pohlídalo koncovku, za stavu 21:18 se na servis postavila Lenka Podhrázká a navýšila se svými spoluhráčkami vedení na 24:18. První setbol ještě Královo Pole nevyužilo, hned ten druhý už ale přesnou smečí na 25:19 zakončila Mojca Pene.

Druhé dějství mělo průběh obdobný – domácí volejbalistky držely opět po celou dobu mírný náskok (8:6, 14:12, 19:17), který se hostujícímu Šternberku podařilo v koncovce setu dotáhnout na rozdíl jediného bodu (20:19). Pak ale předvedla výbornou šňůru na podání Klára Vyklická a hostujícím už její tým nedal šanci (25:19).

Ve třetí sadě se Brno ujalo vedení 5:2, Šternberk ale při podání Lucie Poláškové, bývalé hráčky Králova Pole, srovnal. Hostující družstvo pak drželo s domácími krok a ujalo se i vedení 12:14, svěřenkyně Marka Rojka ale zareagovaly ihned a otočily na 15:14. V druhém technickém time outu tak bylo skóre ještě vyrovnané (16:15), Šternberk ale nezvládl ani třetí koncovku sady a ve zbytku setu uhrál pouhé dva body. Královo Pole si tak po výhře 25:17 připsalo na svoje konto tři extraligové body.

VK KP BRNO – TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:19, 25:19, 25:17)

Autoři | Foto Ondra Driml | Zdroj VK KP Brno

Štítky Šternberk, volejbalista, Vánoce, Královo Pole, Marek Rojko, Brno, VK Královo Pole, T.J. Sokol Šternberk, Ivana Zburová, Klára Vyklická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky doma přejely Šternberk a teď je čeká vánoční klid  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.