Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští volejbalisté mají skvěle nakročeno do osmifinále evropského poháru

Volejbal Brno zvládl znovu úvodní duel Challenge Cupu na výbornou - výzvu jménem Charkov totiž na domácí palubovce pokořil 3:0 na sety. Brněnští volejbalisté tak poletí na Ukrajinu s vědomím, že je od osmifinále tohoto evropského poháru momentálně dělí dva vyhrané sety.

„O síle našeho dnešního soupeře jsme věděli a myslím si, že jsme ji dokázali i dobře odhadnout. Nevyšel nám začátek zápasu, ale to se stává. Jsem rád, že nás z toho dostal servis, kterému se hodně věnujeme. Z naší strany dnes byly zbytečné chyby na jednoduché míče nebo na nestandardní situace soupeře. Na tom musíme zapracovat v tréninku," zdůraznil Ondřej Marek.

„Charkov sem přijel s tím, že se nemá čeho bát a zvládl lépe začátek, potom ale převážil náš servis a utkání jsme měli pod kontrolou," zhodnotil duel kapitán Michal Hrazdira. „V utkání jsme dnes měli hluchá místa, kdy jsme měli zpracovat lehké míče i situace jinak. Pomohl nám hodně dobrý servis. Do odvety půjdeme s pokorou, protože jsme si ověřili doma s Kaštelou, že je potřeba jít do každého tohoto utkání s maximální koncentrací - hrajeme přece jenom proti mistrovským týmům, kteří vyhrávat umí. Pokud bychom na Ukrajinu jeli s tím, že máme výhru v kapse, tak asi tvrdě narazíme," dodal.

Do utkání lépe vstoupili hostující (1:7) a v prvním technickém time outu ještě drželi čtyřbodový náskok. Pak však zaúřadoval na servisu brněnský kapitán Michal Hrazdira a rázem svítilo přízivnější skóre na straně domácích (10:8). Brno si získaný náskok udrželo až do konce setu, ve kterém ještě za stavu 24:21 ukrajinský soupeř odvrátil dva setboly, následující výměnu ale zakončil tvrdou smečí Stefan Okošanović a zařídil tím vítězství 25:23.

Brněnští hráči pokračovali v koncentrované hře i ve druhé sadě a brzy se ujali vedení o tři body. Charkov se sice snažil po celý set bodové manko smazat, Brno ale nepolevilo - naopak v koncovce ještě ukrajinským mistrům odskočilo na 25:19.

Třetí dějství bylo vyrovnané do stavu 5:5, potom se však domácím podařilo dostat soupeře pod tlak, kterému ukrajinští hráči nedokázali vzdorovat. Volejbal Brno si tak dokráčel ve třetím setu k výhře poměrem 25:19.

Volejbal Brno-Lokomotiv Charkov 3:0 (25:23, 25:19, 25:19)

Autoři | Foto Viktor Šulc | Zdroj Volejbal Brno

Štítky Volejbal Brno, Charkov, Ukrajina, Challenge Cup, mistrovství Evropy, volejbalista, osmifinále, Michal Hrazdira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volejbalisté mají skvěle nakročeno do osmifinále evropského poháru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.