Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské volejbalistky doma v bouřlivé atmosféře padly s Prostějovem

Už před začátkem sobotního utkání mezi KP Brno a Prostějovem bylo jasné, že jeden z těchto týmů přijde o svou dosavadní neporazitelnost v extraligové sezóně 2017/18. I přes mohutnou podporu brněnských fanoušků to nakonec byly domácí volejbalistky, které na Prostějov vítězný recept najít nedokázaly. Ten se naopak nemýlil ani počtvrté v řadě, když v Brně vyhrál bez ztráty setu.

„Já jsem dnes hráčkám před zápasem řekl, že se v něm ukáže, v jakém jsme stavu proti silnému družstvu. Chceme určitě proti Prostějovu hrát v sezóně o hodně líp než dnes, a to chce trošku čas. Ale jsme rád za poslední dva odehrané sety, protože byly dejme tomu důstojné," uvedl po utkání Marek Rojko.

„První set byl bohužel o našem přílišném respektu. Dnes jsme zvládli tři čtvrtě druhé a třetí sady, takže se ukázalo, že se hrát s takovým soupeřem dá. Jinak byl ve vícero činnostech obrovský rozdíl – to je realita kvality, a to je potřeba respektovat," dodal brněnský kouč. „My se můžeme tréninkem zlepšit a zatlačit je daleko víc, ale v této fázi sezóny na to pravděpodobně družstvo ještě není tolik připravené. Pro některé hráčky, jako je Nikola Vaňková, to je navíc škola díky levelu, který se od nich čeká. Mladé hráčky tak musí v Brně ještě hodně potrénovat na to, aby hrály na takové úrovni," poznamenal ještě.

Příišné pokory v úvodu utkání litovala i kapitánka Ivana Zburová: „Do prvního setu jsme vstoupily se zbytečně velikým respektem, což nebylo potřeba. Prostějov byl jasným favoritem a my jsme si mohly zápas daleko víc užít a víc je potrápit. Druhý a třetí set jsme už hrály o poznání lépe a v obou jsme vedly, ale bohužel jsme učinily chyby, které družstvo jako Prostějov umí využít. Síla jejich v týmu je právě v tom, že v rozhodujících chvílích chyby nedělá.“

Tým Miroslava Čady vlétl do utkání pěkně zostra - vedením 0:7 při podání Kathleen Weiss. Královo Pole bohužel odpovědět ani srovnat krok v prvním setu nedokázalo. Prostějov naopak po celý set pokračoval v tempu, který nasadil na začátku a domácím volejbalistkám v něm dovolil uhrát pouhých 12 bodů. Úvodní dějství zakončila po velmi dlouhé výměně smečí Helena Horká (12:25).

Set s pořadovým číslem dva zdaleka tak jednoznačný průběh neměl. Svěřenkyně Marka Rojka zpřesnily hru a na své soupeřky si vytvořily tříbodový náskok (8:5). Hostující však hlavu nesvěsily a postupně skóre otočily (9:11). Na obou stranách se pak bojovalo o každý míč prakticky až do koncovky druhé sady. V ní za stavu 18:21 dostal domácí tým za protesty červenou kartu, a to znamenalo nejenom bod pro Prostějov, ale i následné vítězství hostujících 19:25.

Třetí set začalo znovu lépe Královo Pole (6:4), pak se ale na servis postavila Helena Horká a setrvala tam celkem šest výměn (6:10). Domácí tak musely znovu dohánět bodové manko, na rozdíl od druhé sady se jim ale tentokrát podařilo srovnat na 15:15 a vzápětí i připsat další tři body, což znamenalo prostějovský time out. Bojovný volejbal pokračoval v Brně i dál, a byly to tentokrát hostující hráčky, které vyrovnaly na 19:19 – a Marek Rojko, který bral time out. Napínavou koncovku zvládl lépe Prostějov, když si v ní dokázal vytvořit dvoubodový náskok 20:22 a ten už z rukou nepustil. Prostějov tak vyhrál v Brně i třetí set poměrem 21:25 a připsal si na své konto tři body.

„Jsem velmi rád za to, jak dnes hrála Flavia Assis, byl to její nejlepší zápas sezóny a takhle bych si představoval její výkonnost. Zklamala mě naopak Mojca Pene, která by takhle hrát neměla. Velmi dnes po svém příchodu pomohla Nikola Pištěláková. Trošku se ztratila souhra Ivany Zburové a Kristýny Boulové, hlavně kvůli tomu, že to bylo nepřesné v mezihře – zápas byl ale rozkouskovaný, takže nemohlo být úplné tempo,“ zhodnotil výkony některých hráček Marek Rojko.

VK KP BRNO – VK Prostějov 0:3 (12:25, 19:25, 21:25)

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky Prostějov, volejbalista, Brno, VK Královo Pole, Marek Rojko, Helena Horká, Ivana Zburová, Královo Pole, Kathleen Weiß, Flávia Assis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky doma v bouřlivé atmosféře padly s Prostějovem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.