Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královopolské volejbalistky slaví první výhru v nové sezóně

Extraligová sezóna se v sobotu rozjela naplno! Královo Pole si svůj první ostrý start odbylo na palubovce soupeře, který je pro všechny zatím velkou neznámou - Liberec je totiž v letošním ročníku extraligovým nováčkem. O to víc tak může tým Marka Rojka těšit, že na jeho půdě po velikém boji nakonec vyhrál 3:2 na sety (26,-21,-16,19,15).

KP Brno - Liberec 3:2 (28:2, 21:25, 16:25, 25:19, 17:15)

 „Do zápasu jsme šli s plným respektem k soupeřovi, protože sestavil zajímavé družstvo a má své ambice tak jako my. O to víc mě těší, že náš tým  ukázal boj a srdce," uvedl po utkání brněnský kouč.

„Liberec potvrdil, že je v české extralize správně. Výrazně totiž zvýšil její kvalitu a hodnotu. Bude se tam těžko vyhrávat každému. My jsme se přípravě věnovali velmi zodpovědně, protože to kvalita Liberce vyžadovala," dodal Rojko.

A jak se utkání v Liberci vyvíjelo? Královopolské volejbalistky držely v úvodu utkání tříbodový náskok, který ale v její polovině ztratily díky svým zkaženým servisům. Napínavá koncovka setu nakonec vyzněla ve prospěch Brna 28:26.

Druhá sada byla ukázkou bojovného volejbalu, ve kterém dominovalo Královo Pole na bloku. Domácí však nakonec Brno udolaly výborným servisem, který jim dopomohl k výhře v tomto setu 21:25. Liberecké hráčky to očividně nakoplo a následující sada se nesla zcela v jejich režii. Žádná brněnská útočnice tak nebyla schopná najít recept na kvalitní libereckou obranu, což znamenalo další výhru domácích poměrem 16:25.

Svěřenkyně Marka Rojka se ale dokázaly zkoncentrovat a zápas otočit. Čtvrtý set zvládly od prvních výměn na výbornou a dokráčely si až k vítězství v tomto dějství 25:19. Utkání tak zamířilo do zkrácené hry, která se rozhodovala až v samotné koncovce (14:14). Královo Pole mělo postupně dva setboly k dobru, které se ještě Liberci podařilo odvrátit. Na třetí už si ale Brno sáhnout nenechalo - tie break vyhrálo 17:15 a veze si domů první dva extraligové body.

„Do zápasu jsme vstoupily nervózně, což se projevilo na naší hře v první sadě, kdy jsme udělaly hodně chyb na servisu. Škoda je druhé sady, ve které jsme neudržely čtyřbodové vedení a třetí set nám pak nevyšel vůbec. Důležité je, že jsme se v následující sadě zkoncentrovaly a zvládly i nervy v tie breaku," popsala zápas kapitánka Ivana Zburová. „Výhra je pro nás velmi důležitá, protože nám dopomůže k pohodě v dalších bojích," dodala.

„Celý průběh našeho prvního soutěžního zápasu sezóny potvrdil, že potřebujeme významně pracovat na útoku na krajních postech. Potenciál máme mnohem vyšší," zhodnotil Marek Rojko. „Utkání významně ovlivnil průběh v polovině druhého setu, kdy jsme měli převahu a zápas se mohl ubírat jiným směrem. Tak jako v přípravě ale družstvo opět ukázalo, že je schopné otočit nepříznivý stav a tlak soupeře. Hra a souhry se formují jenom pod tlakem a je to jediná cesta," dodal Rojko a nakonec zdůraznil: „Výhra 3:2 na úvod sezóny je pro nás cenná a musíme ji potvrdit za tři domy ve čtvrtek doma."

Autoři | Zdroj KP Brno

Štítky Liberec, Královo Pole, Marek Rojko, Brno, VK Královo Pole, Extraliga ledního hokeje, volejbalista, Ivana Zburová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky slaví první výhru v nové sezóně  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.